Sinäkin voit auttaa kuvataiteilija Mauri Korhosta saamaan valmiiksi Ilmastonmuutos. Nyt! -teoksen.

Kommentoi

Näin suonenjokelainen kuvataiteilija ja kuvaamataidon lehtori Mauri Korhonen (ei sukua!) kertoo projektistaan:

” Minulla on tekeillä taideteos nimeltään  ”Ilmastonmuutos. Nyt.”  Se koostuu ”lumipalloista”  = sellaisista läpinäkyvistä paperipainoista, joita ihmiset ostavat muistoksi esimerkiksi lomamatkoiltaan. Kerään jatkuvasti näitä Snow Globeja ja tarkoituksena onkin saada niitä esille iso seinällinen  – Viime kesän Haihatus-näyttelyssä oli esillä noin 20 palloa.

Teosta varten tarvitsen apuanne –  sikäli kun reissullanne satutte törmäämään paikkaan jossa tuollaisia lasipalloja ( tai muovipalloja) on myynnissä, tai jos ulkomailla asustavat sukulaisenne tai ystävänne haluavat osallistua projektiin. Mutta tarvitsen aivan erityisiä palleroita: pallon sisällä tulee olla jokin paikallinen maamerkki tai veistos  ja sen jalustassa tulee lukea paikkakunnan tai alueen nimi. Käsittelen matkamuistoa sitten niin, että lasken sen sisältä nestettä pois, niin että maisema näyttää hyvinkin vedenpaisumuksen jälkeiseltä… niin kuin ennustettu käyvän jos ilmaston lämpeneminen vielä jatkuu.  Siis aika karu juttu kaiken kaikkiaan.

Pallon optimikoko on sellainen tennispallo – pienempiäkin on teoksessa, mutta ei juuri suurempia. Luonnollisesti korvaan osto- ja lähetyskulunne – esimerkiksi netin kautta.

Tässäpä listaa niistä kohteista, jotka minulla jo on:

Barcelona, Berliini, Brighton, Bryssel, Budapest, Edinburgh, Egypti, Erice (Sisilia), Istanbul, Kypros, Kööpenhamina, Lissabon, Lontoo, Makrinitsa (Kreikka), New York, San Francisco, Skotlanti, Pariisi, Peniscola (Espanja), Pietari, Tallinna, Toscana, Tukholma, Wien. ”

Miten toimia

Jos Sinä haluat auttaa Mauria, ota häneen yhteyttä sähköpostitse hyvissä ajoin ennen matkaasi:  mauri.korhonen(at)pp4.inet.fi

Alustavan käsityksen Mauri Korhosen tulevasta teoksesta saat klikkaamalla tästä.

Mauri Korhonen netissä:

 Taidelaitos Haihatus

Opettaja-lehti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.