Maailma mureni – Aku Ankassa kielivirhe!

Kommentoi

Tämä lööppi ei ehkä ole skuuppi, mutta se ei ole myöskään lehtiankka, vaan – järkyttävää kyllä – totta: Aku Ankka on ei ole enää kieleltään virheetön!

Tämä on suunnaton pettymys kaikille niille useille sukupolville, jotka ovat kasvaneet siinä uskomuksessa, että Aku Ankkaa lukemalla heidän oma lapsensa voi oppia virheetöntä suomea.

Tämä monen ihmisen idealistisen maailmankuvan romahduttava kielellinen moka löytyy Aku Ankan taskukirja n:o 369:n sivulta 631, jolla Taikaviitta huutaa pakeneville konnille: ”Että pääse karkuun!”

Albiino, leukistinen, sinisorsa

Kaukaa ei kuitenkaan tarvitse etsiä syyllistä virheeseen, sillä Taikaviitan seurana hänen autossaan on mihinkään järjelliseen toimintaan kykenemätön Touho Ankka. Ilmeisesti Touhon kaikken älyllisen toiminnan tuhoamaan pystyvä käytös on korruptoinut myös pahaa-aavistamattoman Ankkalinnan supersankarin aivojen kielellisen ajattelun keskuksen.

Pelottaa mihin tämä voi johtaa…

P.s. Koska minulla ei ole oikeutta julkaista alkuperäisessä sarjakuvakirjassa ollutta kuvaa, jouduin tyytymään itse ottamaani luontokuvaan.

Kuvan lintu ei ole alaston Aku Ankka, vaan leukistinen sinisorsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.