Sumu söi valkoposkihanhiparven

Kommentoi

Pari päivää sitten olin etsimässä löytäisinkö vielä Rautalammin Rastunsuolta siellä edellisinä päivinä kuvamaani  suuren kurkiparven. Kurkia en löytänyt, mutta etsinnän jo lopetettuani näin isolla peltoaukealla suurehkon arktisten valkoposkihanhien parven ruokailemassa aivan peltojen läpi kulkevan tien vierellä. Kaiken lisäksi aivan samalla paikalla, jossa olin kuvannut valkoposkihanhia myös syksyllä 2014.

Koska oli jo ilta ja aurinko laskemassa, en ensin ajatellut niitä kuvata, vaan säästää sen ilon seuraavaksi päiväksi. Sitten panin kuitenkin merkille, miten kaunis valkoinen sumupilvikerros valkoposkihanhien takana oli, vaikka iltataivas itse oli vielä pilvetön ja kirkas. Niinpä aloitin kuvaamaan hanhia siinä toivossa, että sumupilvi tulisi lähemmäksi ja peittäisi alleen hitaasti liikkuvan parven  ja että voisin kuvata videolle tapahtumien kehittymisen.

Mitään takeita minulla ei tietenkään ollut siitä, että sumu liikkuisi toivomallani tavalla tai että voisin onnistua tallentamaan tapahtuman. Onni oli kuitenkin puolellani ja sain kuin sainkin nähdä kuinka tiheä sumu kietoi hitaasti pehmeään viittaansa vaimeasti kaakattavan hanhiparven . Mikä parasta, myös sumun kehittymisen dokumentointi onnistui paremmin kuin olin uskaltanut toivoa.

Valkoposkihanhien kuvauspaikka Rastunsuolla kartalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.