Haluatko tietää millaista olisi elää valkoposkihanhiparvessa – Kuuntele hanhien ääniä

Kommentoi

parvi valkoposkihanhia

Parvi valkoposkihanhia lentää ohitse.

Minulla oli viime viikonloppuna harvinainen tilaisuus olla lähes reilut 300 hanhea käsittävän valkoposkihanhiparven keskellä. Tai siltä se ainakin tuntui, kun seurasin ja kuuntelin noin kymmenen metrin päässä hitaasti laiduntavaa hanhijoukkoa. Hämmentävintä tilanteessa oli parvesta kuuluva lähes tauton vaimea yninä, jonka merkitys jäi minulle arvoitukseksi.

Parhaiten pääset itsekin tunnelmaan katsomalla alla olevaa kuvaa lähelläni ruokailevista valkoposkihanhista ja kuuntelemalla samalla niiden outoa ”laulantaa”.

Voit myös tietenkin tehdä saman, minkä minä itse tein kerran tilanteen vielä ollessa päällä: Suljin silmäni, kuuntelin ja kuvittelin itseni jonnekin kaukaisuuteen.

Valkoposkihanhiparvi ruokailee

Valkoposkihanhiparvi ruokailee

Valitettavasti äänitys ei ole paras mahdollinen, sillä viikonlopun kahtena kuvauspäivänä Rastunsuolla tuuli navakasti lähes koko ajan. Ensimmäisenä päivänä tuulenpuuskat oli välillä itse asiassa niin voimakkaita, että jopa 1400 kiloa painava Kuvakoni tutisi niiden käsittelyssä. Niinpä myös videokuvaus oli hetkittäin tuolloin täysin mahdotonta.

Yllä oleva kuva ohitseni lentävistä valkoposkihanhista on kuitenkin jälkimmäiseltä päivältä eli sunnuntailta. Valitettavasti vain hanhet nousivat siivilleen ja jatkoivat keskeytynyttä muuttomatkaansa vain pari tuntia tämän kuvan ottamisen jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.