Kehrääjä on salaperäinen hämärän lintu – Kuuntele sen erikoista ääntä kesäyössä.

2 Kommenttia

Salaperäistä kehrääjää on vain harva saanut nähdä. Jonkin verran useammat ovat varmaankin kuulleet sen surinaa kesäyössä tuntematta kuitenkaan oudon äänen lähdettä.

Itsellenikin kehrääjä on toistaiseksi ollut vuosien ajan vain kaukainen haave. Eilen kuitenkin pitkä odotus päättyi, ja pääsin niin näkemään kuin kuulemaankin tuon hämärässä elävän linnun.

KUUNTELE KEHRÄÄJÄN ÄÄNTÄ KESÄYÖSSÄ

Soitin käynnistyy klikkaamalla nuolena alta soittimen vasemmassa laidassa olevien numeroiden vasemmalta puolelta.

Äänenvoimakkuutta voit säätää MP-soittimen oikeasta laidasta.

 

Kehrääjän ääni oli minulle tuttu entuudestaan, mutta vain nauhoitteilta. Linnun kuviakin olin vuosien mittaan useasti tutkinut. Silti moni asia yllätti: Konemaisen surinansa lisäksi kehrääjällä oli muitakin ääniä.

Lentäessään se usein päästeli teräviä tikkamaisia kutsuääniä. Silloin tällöin se päästi myös vaimeaa pulputtuvaa ääntä, jonka tarkoitus on itselleni vielä arvoitus.

Entä sen lentotaito? Se jos mikä yllätti minut täysin. Se nimittäin lensi välillä lepattaen kuin perhonen, välillä paikalleen pysähtäen kuin kolibri. Toisinaan se taas vaihtoi lentosuuntaansa niin jyrkästi, että se tuntui uhmaavan kaikkia fysiikan lakeja.

Kuvia en valitettavasti voinut edes yrittää ottaa kesäyön hämäryydessä, mutta toivossa on hyvä elää. Ehkäpä jo tänään, tai huomenna …. Ken tietää. Kerron kyllä jos onnistun linnun myös kuvaamaan.

2 Comments

 1. Raimo Lonka

  Kehrääjää kiehtoo myös minua.
  Olen seurannut sitä (pariskuntaa) monena kesänä. Se on peloton lintu, joka tulee aivan lähelle lentämään ja saattaa jopa laskeutua ihan viereen, kuten viime yönä parin metrin päähän näreeseen.

  Kehrääjäparin lentoa onnistuin kuvaamaan hiljattain tavallisella digikameralla.

  • Olli

   Minulla jäi lintu tosiaan kuvaamatta. Äänet tallennin aamuyöllä. Kun seuraavana päivänän kävin kuvausumielessä paikalla, lintu oli edelleen siellä, mutta ei suostunut kuvattavaksi. Tämän jälkeen ilmat muuttuivat arktisen koleiksi ja lintu hävisi muihin maisemiiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.