Siiri-kissa on poissa, muisto elää. Siirin rauhoittavaa kehräystä kuunneltu yli 200 000 kertaa

2 Kommenttia

Siiri on ollut poissa parisen viikkoa, mutta sen muisto elää, sillä se rauhoittava kehräys, josta niin kovin monet ihmiset ja kissat ympäri maailmaa ovat nauttineet, ei ole kadonnut minnekään.

Onneksi ei, sillä nyt olen päässyt itsekin kokemaan jotain samaa, mistä useat Siirin kehräystä kommentoineet ovat kertoneet. Siirin rauhallisen äänen kuunteleminen on todella helpottanut monivuotisen ystävän menetyksen mukanaan tuomaa haikeutta. Kiitos Siiri!

”Se, että jokin on päättynyt, ei tee sitä olemattomaksi. Kerran eletyn kaiku on aina meissä.” (Muistoteksti Siirin tuhkauurnassa)

Tärkeimmät tilastotiedot Siirin kehräyksestä:

Jos ei ole hävinnyt Siirin tasainen kehräys minnekään, niin ei myöskään ole laantunut siihen muutama kuukausi sitten herännyt kiinnostus maailmalla: Kuuntelukertoja on nyt todellakin kertynyt jo yli 200 000.

Joka päivä Siiriä kuunnellaan noin 800-1100 kertaa vuorokaudessa, kellon ympäri. Itse asiassa suurimmat kuuntelijamäärät Siirin kehräys kerää yleensä puolenyön jälkeen.

Kuuntelujen keskimääräinen on kesto on koko kaksivuotisen tilaston ajalta reilut 8 minuuttia. Kuuntelujen kesto on kuitenkin kasvanut tasaisesti koko ajan. Niinpä viimeisen kuukauden aikana se on ollut vähän yli 10 minuuttia.

Tykkäyksiäkin Siiri on saanut jo yli 1000 sekä kommentteja, lähes yksinomaan englanninkielisiä, todella ison liudan.

Onpa erään kuuntelijan kommentti ” best video on the internet” – josta Siiri olisi itse varmaan ollut itse hyvin ylpeä – saanut 11 kannatusääntä. Joista yksi tietenkin allekirjoittaneelta

Siiriä on kuunneltu nyt 181 maassa. Kuuntelijoista suurin osa – mikä voi yllättää jonkun – on ollut miehiä. Miesten osuus on  nimittäin 55%, naisten 45%. Viime viikkoina miesten osuus on kuitenkin edelleen vahvistunut, ollen nyt peräti 58%.

Maista Siiriä kuunnellaan edelleen ylivoimaisesti eniten Yhdysvalloissa. Seuraavina Venäjä, Englanti, Kanada, Ranska ja Saksa. Suomi on maalistalla seitsemäntenä. Viime viikkoina nousua tilastossa on tehnyt Etelä-Korea, joka ohittanee Suomen aivan lähiaikoina.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.