Siiri on maailman kuunnelluin kehräävä kissa YouTubessa – Nyt jo yli miljoona kuuntelukertaa

Kommentoi

Kun lähes päivälleen kolme vuotta sitten äänitin nyt jo edesmenneen Siiri-kissamme rauhoittavaa kehräystä, tein sen yksinkertaisesti vain harjoitellakseni  vähän aiemmin hankkimani Zoom2 –äänitallentimenkäyttöä.

Paljon on kuitenkin sittemmin tapahtunut, ja Siirin kehräyksen kuuntelijoiden päivittäisten määrä on jatkuvasti kasvanut hitaasti ja varmasti. Nyt Siiri-kissaa on kuunneltu siis jo yli miljoona kertaa, peräti 213 YouTuben rekisteröimässä maassa. Samalla Siirin kehräysvideosta on tullut YouTuben kuunnelluin pitkä kehräysvideo!

Hyvän kuvan Siirin kehräyksen maailmanvalloituksesta antaa seuraava lista, johon olen kerännyt kuuntelukertojen suuruusjärjestyksessä ne 20 maata, joissa Siiriä on kuunneltu eniten:

1) Yhdysvallat, 2) Iso-Britannia, 3) Kanada, 4) Venäjä, 5) Ranska, 6) Saksa, 7) Australia, 8) Thaimaa, 9) Suomi, 10) Alankomaat, 11) Ruotsi, 13) Etelä-Korea, 14) Intia, 15) Puola, 16) Irlanti, 17) Belgia, 19) Malesia, 20) Ukraina.

Itselleni yllämainittuja tilastotietoja mielenkiintoisempia ovat olleet lukuisten kuuntelijoiden kirjoittamat kommentit. Niistä ei todellakaan löydy ensimmäistäkään OMG-lyhennettä tai ”Awesome”-sanaa, vaan hyvin useat kommentoijat ovat kirjoittaneet yllättävän pitkiä kommentteja. Niistä on selvinnyt, että monilla heistä on ollut hyvinkin henkilökohtaisia syitä kuunnella Siiriä.

Koskettavimpia ovat olleet ne kommentit, joissa henkilöt ovat kertoneet uskovansa Siirin pystyvän auttamaan heitä elämään heidän terveyteensä liittyvien niin fyysisten kuin henkisten ongelmien –  jotkin hyvinkin vakavia – kanssa.

Parhaiten on mieleeni jäänyt erään ranskalaisen minulle suoraan lähettämä viesti, jossa hän kiitti suuresta helpotuksesta, jonka Siirin kehräys oli tuonut hänet lähes täysin vammauttaneeseen tinnitukseen.  Koin aiheen sen verran mielenkiintoiseksi, että vaihdoimme useita ranskankielisiä viestejä.

Siirin kehräyksen suosiossa on lisäksi se mielenkiintoinen puoli, että sitä on kohta kuunneltu ajallisesti enemmän kuin erään toisen suonejokelaisen artistin suosituinta kappaletta YouTubessa. Tämä Kari Tapion ”Olen Suomalainen” –kappale. Tarkoittaako tämä Siirin valtaisa suosio mahdollisesti puolestaan sitä, että kaupungin keskustassa oleva Kari Tapion muistokivi saa kohta seurakseen Siiri-patsaan, sen saamme myöhemmin nähdä.

P.s. Periaatteellisista syistä en ole kaupallistanut Siiri-videota, joten taloudellisesti en hyödy Siirin suosiosta mitenkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.