Videoviihdettä kissalle – Puutarhan vilkkaat linnut kiinnostavat kissoja

15 Kommenttia

Tämä videokokeilu on minulle enemmän kuin skitsofreeninen tilanne. Koostin näet tämän lintuvideon viihteeksi kissoille, vaikka hyvin tiedän, etteivät kissat ole lintujen ystäviä. Toisaalta en kuitenkaan usko videota mahdollisesti katsoneiden kissojen aiheuttavan sen suurempaa uhkaa linnuille kuin ne kissat, jotka eivät ole tätä tai jotain muuta vastaavaa koskaan nähneetkään.

Siitä, toimiiko tämä kissojen viihdevideo edes sillä tavalla, kuin sen toivon toimivan, minulla ei ole aavistustakaan. Sen aika ja mahdolliset käyttäjäkommentit tulevat näyttämään.

Tiesitkö muuten, että kissojen saalismäärää voi merkittävästi pienentää laittamalla sen kaulaan kilisevällä kellolla varustetun turvapannan. Esim. Kehräyksellään maailmaa valloittavalla Siirillä on periaatteessa aina ulkona sellainen. Kellopannasta se ei kaiken lisäksi ole moksiskaan, vaan päinvastoin pantaa sen kaulaan pujotettaessa se yleensä istahtaa maahan ja aloittaa kehräämisen.

15 Comments

 1. Elisa

  Olen usein näyttänyt tätä poikani kahdelle, nyt 12 v kissalle kun ovat meillä hoidossa. Toista ei kiinnosta, toinen jaksaa nautiskella yhä uudestaan, tuijottaa lumoutuneena ja välillä tassulla varovasti koskee näyttöä. Ovat sisäkissoja, ulkoilevat hoidossa ollessaan valjaissa. Se joka nauttii videosta, ei ulkona kiinnostu linnuista tai muustakaan liikkuvasta juurikaan, toinen taas siellä kyttää kaikkea 🙂 Eli saalistusviettistä ei vissiin videot jaksa sytyttää, olisko tämä toinen sitten vaan kauneudesta nauttija. Joka tapauksessa, kiva kun tällainen video on, kiitos!

  • Olli

   Kiitos Elisa! Minua on muutaman kerran pyydetty tekemään pidempi video samasta aiheesta, mutta toistaiseksi en ole saanut itseäni liikkeelle asian suhteen.

 2. Riikka Sohlman

  Maine coon Selena rakastaa tätä videota. Selkku lyö tassuilla näyttöä, kurkkii tabletin taakse, puree sen reunoja. Kiitos lempparivideosta!

  • Olli

   Kiitos positiivisesta kommentistasi! 🙂 Tämän lyhyen eoäkaupallisen videonhan tein aikoinaan täysin kokeilumielessä sillä tarkoituksella, että jos se saisi positiivisia kommentteja, voisin panostaa aikaa pidemmänkin tekemiseen. Eipä ole tarvinnut vaivautua. Onneksi miljoonia kuuntelukertoja jo keränneeltä Siirin kehräysvideolta on tullut puolestaan niin paljon positiivista palautetta, ettei tämä “kissailu” ole mennyt ihan hukkaan.

 3. Minna

  Kyllä tämä video toimii. Kiitos sen lataamisesta nettiin. Reea 6 v seurasi pitkään lintujen liikettä, tällä kertaa vain silmät musteni eli ei lähestynyt ruutua.

  • Olli

   Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla että video toimii. Alun perin ajattelin tehdä myöhemmin huomattavasti pidemmän version, jos saamani palaute antaisi siihen aihetta. Palautetta on tullut kuitenkin niin vähän, etten ole viitsinyt ryhtyä tuohon suururakkaan.

 4. Annamari

  Kiitos videosta! Kolmikuinen kissamme Neela on aivan täpinöissään tästä! Hyökkää yhä uudelleen sopivan saaliin päälle ja yrittää myös purra läppärin reunoja.

  • Olli

   Kiva kuulla Annamari, että se toimi teidänkin kissanne kohdalla. Jo edesmenneen Siiri-kissamme reaktiot olivat muuten täysin vastaavat. Alunperin tämä video oli vain kokeilu, ja tarkoitukseni oli tehdä myöhemmin huomattavasti pidempi video kissojen viihdyttämiseksi. Valitettavasti en ole kuitenkaan toistaiseksi saanut itseäni liikkeelle asiassa, vaikka kuvamateriaalia siihen kyllä olisi riittävästi.

 5. Ritva

  Minun 11 v siamilainen katsoi koko videon erittäln keskittyneesti. Suosikkikohta oli tikka.

  • Olli

   Kiitos tiedosta. Suunnitelmissani on tehdä jossain vaiheessa toinenkin, jossa linnut olisivat luonnollisemmassa ympäristössä ilman syöttöautomaattia pilaamassa näkymää.

 6. Johanna

  Neiti-kissa 11v oli kovin kiinnostunut ensimmäiset 5min, sitten meni näyttöä nuuskimaan ja taisi mennä illuusio pilalle 😀

  • Olli

   Itselläni video toimi parhaiten, kun laitoin tabletin reilun metrin päähän kissastani. Silloin se seurasi jonkin aikaa lintujen puuhia häntä nykien, minkä jälkeen se hyppäsi tabletin luo, tutki sitä ja totesi ilmeisesti tulleensa huijatuksi.

 7. Mia

  Meillä ragdoll Riepu, 6 v. katsoi videon kolme kertaa putkeen, maatiaiskissa Mimi, 1 v. poistui kolmannen kierroksen alussa ikkunalle katsomaan lintuja. Käenpojan ruokkiminen oli molempien suosikkikohta.

 8. Minna

  Meillä Pörhö, vähän vajaa 4v jaksoi katsella 8 minuuttia videota. Tikan kohdalla piti oikein siirtiyä lähemmäs tablettia haistelemaan ja kurkkimaan laitteen taakse, josko se sieltä löytyisi 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.