Nauti videon syksyn ruskan väreistä, kauniista linnuista ja rauhallisesta musiikista

2 Kommenttia

Oheisella videolla saat nauttia syksyn ruskan kauniista väreistä, ihastuttavista linnuista ja mieltä rauhoittavasta musiikista.

Huom!  Muistathan valita videosta HD-laadun ja koko näytön tilan.

Videolla nähtävät lajit ovat järripeippo, vihervarpunen, käpytikka ja pikkuvarpunen.

Kuvauspaikkana sama pihasembrani, jonka oksilla liikkuvia lintuja ja taustalla hehkuvia värejä olen jo useampana syksynä ikuistanut aina sään sen salliessa.

Tänä syksynä ruska on ollut todella hehkuva, mutta valitettavasti valoisia päiviä on ollut harvassa, joten kuvaaminen on jäänyt aika vähiin.

Reilu viikko sitten valoa oli muutamana päivänä niin paljon, että pääsin lopulta tuumasta toimeen.

Edellisistä syksyistä poiketen keskityin nyt lähinnä videokuvaamiseen, sillä kuva-arkistossani on jo kohtuullisesti kuvia sembrassani syksyin pyörivistä lintulajeista.

Tämän jälkeen olen sitten keskittynyt opettelemaan Adobe Premiere Pro CS6 – editointiohjelmaa kuvaamieni videonpätkien työstämiseksi jonkinlaiseksi kokonaisuudeksi.

Niiden tuntien aikana, jotka olen nyt sitten opiskellut ohjelmaa ja harjoitellut sen perustoimintojen käyttöä, kunnioitukseni elokuvien/videoiden editoijien ammattitaitoa ja ahkeruutta kohtaan on noussut suunnattomasti.

Nyt nähtävä video on koostettu reilusta 30 lyhyestä videoklipistä, jotka on ensin leikattu halutun mittaisiksi ja sitten korjailtu eri tavoin.  Useimpiin videoklippeihin on lisätty kahta erilaista liiketehostetta (motion effect): zoomaus (zooming) ja pyyhkäisy (panning).

Olen korjaillut myös videoiden valotusta ja värikylläisyyttä sekä terävöittänyt niitä kaikkia.

Useimpien edellä mainittujen toimintojen opettelussa en kohdannut kovin suuria ongelmia, sillä perusteet ovat aivan samat kuin valokuvien käsittelyssä.  Hyvänä apuna opiskelussa olivat YouTubesta löytämäni todella hyvät ja selkeät opetusvideot  (Tästä linkistä voit nähdä millaisia opetusvideoita olen katsellut).

Kaikki menikin ihan hyvin siihen saakka, kunnes tallensin valmiin videon esitysmuotoon:  Osoittautui nimittäin, etteivät  videon alku- kuin lopputekstikään liiku videolla tasaisen pehmeästi vaan näyttävät välillä nytkähtelevän.

Lopputulokseen turhautuneena päätin kuitenkin julkaista videon sellaisena, kuin se tällä hetkellä on. Nyt jää siten vain toivottavaksi, että nytkähtelyn aiheuttaja selviää seuraavaan videoon mennessä.

2 Comments

 1. Mauri Nuutinen

  Kiitos!
  Minäkin olen kokeillut Premiere Pro:ta tosin hautajaisten editointiin.
  Ominaisuuksia on riittävästi.

  Maukka

  • Olli

   Olepa hyvä! 🙂 Ominaisuudet eivät todellakaan lopu kesken. Ja millaisia maksullisia tai maksuttomia plugineja siihen mahtaakaan olla tarjolla. Ja äänimaailmaankin (Adobe Audition) pitäisi jotenkin kai jaksaa syventyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.