Kuuntele öisen Seija-myrskyn rauhoittavaa ääntä.

1 Kommentti

 

Joulukuun 13.  2013 Suomeen yltänyt Seija-myrsky kaatoi puita ja katkoi sähköjä kymmeniltä tuhansilta talouksilta. Videolla kuultava Seija-myrsky on äänitetty heti puolen yön jälkeen, jolloin tuulen voimakkuudet olivat juuri nousseet myrskylukemiin Pohjois-Savossa sijaitsevalla Suonenjoella.

Äänitteellä myrskyn ääni voimistuu hitaasti koko ajan saavuttaen huippunsa noin 54 sekunnin kohdalla.

Myrsky on äänitetty kotini pihalla, minkä voi tarkkakorvainen kuuntelija päätellä parissa kohtaa kuuluvana tuulen heiluttamista kynttilälyhdyistä lähtevänä vaimeana kalinana ja kilinänä.

Hiukan outoa tilanteessa oli se, etten missään vaiheessa kokenut tuulen voimakkuutta minkäänlaisena uhkana. Itse asiassa tuulen aiheuttama ääni tuntui hyvinkin miellyttävältä.

Eino-myrskyn kesämökin katolle kaatama puu. Konnevesi Istunmäki.

Neljä viikkoa aiemmin Eino-myrskyn kesämökin katolle kaatama puu. Konnevesi Istunmäki.

Kaiken lisäksi myrsky ei tuntunut pihassani mitenkään erityisen voimakkaalta. Eikä se sitä ilmeisesti ollutkaan, koska mikrofonin suojaaminen tuulelta onnistui odotuksiani paremmin.

Myös sillä, että havaintojeni mukaan voimakkaimmat tuulet itse asiassa puhalsivat vain harjun mäntyjen yläosissa eivätkä juuri osuneet maanpinnan tasolle, saattoi olla vaikutusta minunlaiseni amatöörin tekemän äänityksen melko onnistuneeseen tasoon.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.