Rauhoita mielesi kuuntelemalla Ahvenkosken miellyttävän tasaista rauhoittavaa kohinaa

Kommentoi

Aivan 9-tien varressa sijaitseva idyllinen Rautalammin Ahvenkoski on yksi idyllisimmistä ja viehättävimmistä koskaan käymistäni paikoista. Etenkin kesällä sen lehtomainen pieni metsikkö linnunlauluineen ja vaimeasti kohisevine koskineen pääsee täysiin oikeuksiinsa.

Tuota rauhallista saareketta ei onnistu häiritsemään edes kosken alajuoksun ylittävältä sillalta ajoittain kuuluva liikenteen melu.

Vuolaimmillaan pieni koski on tietenkin yleensä syksyllä, mutta talvellakin koskella on nähtävää ainakin vekkulien koskikarojen ystäville, sillä koskella on talvehtinut lähes poikkeuksetta vähintään yksi koskikara.

Ahvenkoski, Rautalampi

Ahvenkoski, Rautalampi

Ahvenkoski kartalla.

Kun reilu vuosi sitten kiinnostuin niin valkoisen kohinan (white noise, bruit blanc) kuin äänen yleensäkin myönteisistä vaikutuksista etenkin oppimiseen ja nukkumiseen, olen etsinyt koskea, jossa juoksevan veden ääni olisi tasaisen jatkuvaa ja mahdollisimman vähän häiritseviä korkeita ääniä sisältävää. Ja juuri tällainen Ahvenkoski mielestäni on.

Niinpä tein nauhoittamastani Ahvenkosken äänestä kolmetuntisen äänivideon, joka saattaa auttaa sinuakin keskittymään paremmin ja nukahtamaan helpommin. Eikä ajatus valkoisen kohinan positiivisista vaikutuksista ihmiseen ole todellakaan minun keksintöni, vaan perustuu moniin tieteellisiin tutkimuksiin.

Kannattaa kokeilla, sillä se ei maksa mitään. Ahvenkosken valkoinen kohina voi auttaa sinuakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.