Salaperäinen sykkivä aukko mustassa jäässä imee kaiken sisäänsä.

Kommentoi

 

Luonto on täynnä niin suuria kuin ennen kaikkea pieniä ihmeitä, kunhan vain maltamme pysähtyä kiireiltämme ne havaitaksemme.

Valokuvaaja on siitä kiitollisessa asemassa, että hänen on väkisinkin täytynyt oppia havaitsemaan sellaisia pieniä yksityiskohtia, joihin valokuvausta harrastamaton ei ehkä kiinnittäisi minkäänlaista huomiota.

Tässäkin nimenomaisessa tapauksessa huomioni kiinnitti ensin pieni täysin symmetrisen pyöreä valkoinen kuvio muuten mustan jään pinnalla.  Vasta seuraavaksi huomasin sen jatkuvan edestakaisin pumppaavan liikkeen, jota tuo pikkuruinen – halkaisija n. 4 cm – vaahtolautta jäähän syntyneessä pienessä reiässä teki.

Minuutista toiseen samalla rytmillä sykkivä reikä oli hyvin hypnoottinen seurattava. Kun olin sen kerran havainnut, minun oli lähes mahdoton saada katsettani siitä irti.

Ilmiön hypnoottisuutta lisäsi aukon hitaasti sisäänsä imemät vaahtokuplat. Oli kuin olisin seurannut avaruuden keskellä olevaa mustaa aukkoa, joka veti puoleensa kaiken materian päästämättä sitä koskaan pois.

Aivan niin kuin se ei videolla päästä irti otettaan kerran sisäänsä imemästään siivekkäästä hyönteisestä.

Vasta toisessa vaiheessa yhdistin silmieni edessä sykkivän aukon meille avaruuden mustaa aukkoa paljon tutumpaan ihmissydämeen.

Videolla olen yhdistänyt nämä kaksi mielikuvaani yhdeksi äänimaisemaksi, jonka elementteinä ovat elektroninen musiikki, aidot sydänäänet sekä itse äänittämäni koskessa juoksevan veden synnyttämä valkoinen kohina.

Kuvauspaikka

Ison järven, Iisveden, pohjukka, jossa vapaata vettä oli reiän alla ilmeisesti toista metriä.  Jään paksuus vain parisen senttiä. Minun ja jään reunan välissä oli parisen metrin kaistale sulaa. Itse seisoin puolisääreen vedessä aallonmurtajan juurella olevassa kivikossa.

Kuvauspaikka kartalla.

Käytetyt äänitehosteet

Syntetisoitua kuorolaulua (CC), aikuisen ja lapsen sydämen sykettä (CC), bassorummuilla tuotettuja sydänääniä (CC) sekä aitoa veden kohinaa (oma äänite). Linkit käytettyihin Creative Commons (CC) -ääniin löytyvät YouTubesta videon alla olevasta Tietoja-laatikosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.