Jäätävä seikkailu Kurkivuoren luonnonsuojelualueella Suonenjoella

1 Kommentti

Kävin tänään katsomassa Kourujoen jääluolatilannetta, jolloin selvisi, että tältä talvelta on peli ilmeisesti menetetty. Kaikilla niillä paikoilla, joihin jääluolia olisi voinut muodostua, joen jääkuori oli nimittäin rikkoutunut ja romahtanut.

Niinpä päätin suunnistaa läheiselle Kurkivuorelle etsimään sen jyrkille kalliopinnoille mahdollisesti syntyneitä jääputouksia. Yhden keskikokoisen – vanhan tuttavan jo useamman vuoden ajalta – löysinkin, ja jäin sitä myös paremman puutteessa kuvaamaan. Ja kyllä kannatti, sillä sen kuvausreissun tulen aivan varmasti muistamaan vielä vuosien päästä.

En sen takia, mitä Kurkivuorella näin, vaan mitä kuvauksissa tapahtui. Jos päässäni ei nimittäin olisi ollut hattua en ehkä olisi – vähintäänkin lievästi liioitellen ilmaistuna – tässä seikkailustani Sinulle kertomassa.

Kurkivuoren luonnonsuojelualue sijaitsee aivan 9-tien varressa noin 10 kilometrin päässä Suonenjoelta Jyväskylään päin. Kohoamalle ovat ominaisia jyrkät sammalpeitteiset rinteet. Monin paikoin rinteillä on kuitenkin paljaspintaisia erilaisia melko pienialaisia kalliopintoja. Puusto on pääosin vanhoja suurikokoisia kuusia.

Suonenjoen Kurkivuori kartalla

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.