Pimeän päivän tunnelmakuvia tulvivalla joella

1 Kommentti

Ahvenkoski Rautalampi 2013-5982

Pimeä talvipäivä, joita tänä talvena on riittänyt yllin kyllin kiitos maan lumettomuuden, ei ole este valokuvaamiselle, kunhan vain tietää mitä voi ja haluaa kuvata.

Senpä takia hurautin tänään Rautalammin Ahvenkoskelle, jonka tiesin jo aiemmalta käynniltäni tulvivan ja sen takia todennäköisesti sopivan tarkoituksiini. Tavoitteena oli saada päivän pimeyttä korostavia kuvia, joissa pienen kosken voimakkaasti virtaavan veden liike olisi pehmennetty pitkällä valotusajalla.

Aluksi homma ei kuitenkaan sujunut aivan toiveideni mukaisesti, sillä menin vanhasta tottumuksesta samalle puolen jokea, jolla olin aiemminkin käynyt kuvamaassa. Kaiken lisäksi valoa oli vielä aloittaessani hiukan liikaa, joten valotusajat jäivät hiukan liian lyhyiksi.

Ahvenkoski Rautalampi 2013-5976

En kuitenkaan jäänyt tilanteen vangiksi, vaan siirryin toiselle puolen jokea. Aiemmin en ollut siellä käynyt sen takia, että sen puolen rantakivikko oli huomattavan vaikeaa liikkua raskaan kuvauskaluston kanssa.

Nyt minulla oli mukanani vain lyhyellä zoomilla varustettu kamera ja jalusta, sillä en ollut kuvaamassa koskikaroja, joita yleensä olin paikassa kuvannut. Kulkemista liukkaassa kivikossa helpotti myös lumen puute, mikä oli henkisesti suuri helpotus, kun ei tarvinnut koko ajan miettiä mihin jalkansa voisi turvallisesti asettaa.

Ahvenkoski Rautalampi 2013-5989

Aivan eivät vastarannan tarjoamat mahdollisuudet minulle kuitenkaan auenneet, vaan kesti yli puoli tuntia, ennen kuin löysin mieleiseni kuvauspaikan. Juuri tältä paikalta ovat myös yhtä lukuun ottamatta kaikki nyt näkemäsi kuvat.

Kuvatietoja: ISO 200, F22, 10-15s

Ahvenkoski Rautalampi 2013-5986

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.