Ranskalaiset rakastavat Rautalammin Ahvenkosken rauhoittavaa valkoista kohinaa

Kommentoi

Kolme vuotta sitten äänittämäni Ahvenkosken valkoisen kohinan (bruit blanc, white noise) päivittäiset kuuntelumäärät ovat kuluneen vuoden aikana ovat tasaisesti kasvaneet. Niinpä piakkoin kuuntelijoiden määrä ylittää jo 200 000.

Ja mikä parasta, Ahvenkosken tuottama valkoinen kohina on tilastojen valossa ilmeisesti toiminut juuri kuten sen oli tarkoituskin. Äänitteen keskimääräinen kuuntelunkestoaika on nimittäin peräti yli 35 minuuttia! Tästä on helppo vetää se johtopäätös, että videon kuuntelijoiden mielestä se on todellakin tuottanut mieltä rauhoittavaa ja keskittymistä helpottavaa taustaääntä.

Enemmän kuin kuuntelijamäärien kasvu itseäni on kuitenkin – jo ammattinikin puolesta – kiinnostanut se merkillinen suhde, joka kuuntelutilaston perusteella näyttäisi olevan usein maailman kauneimpana kielenä usein pidetyn ranskan ja kosken kauniin rauhallisen kohinan välillä.

ahvenkoski,rautalampi,syystulva

Ahvenkoski kuohuu, Rautalampi

Kuuntelutilaston mukaan nimittäin 154 maassa kosken tasaisen rauhallista kohinaa kuunnelleista peräti 75 % on ranskalaisia. Kaiken lisäksi myös kolmessa seuraavassa eniten kuunnellussa maassa (Kanada, Belgia, Sveitsi) puhutaan ranskaa. Eikä siinä kaikki, kuuntelutilaston viidentoista kärkimaan joukkoon kuuluu vielä viisi muuta maata (Marokko, Réunion, Algeria, Tunisia, Martinique), joissa ranskan kieli on vähintään merkittävässä asemassa.

Tämän lisäksi kahdessa tilaston 15 kärkimaasta (Italia, Espanja) puhutaan romaanisia kieliä eli ranskan kielen sukulaiskieliä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.