Valkoviklo piti minulle yllättävän konsertin – Opi tunnistamaan valkoviklon äänet HD videolta.

Kommentoi

Olipahan outo kokemus eilen: Jo kolmatta iltaa seuraamani valkovikloparin toinen lintu ryhtyi yllättäen kesken ruokailuaan ääntelemään voimakkaasti noin 10 metrin päässä minusta.

Toki nämä linnut olivat tehneet sitä aiemminkin, mutta tuolloin vain muutaman sekunnin ajan. Tällä kertaa videon valkoviklo kuitenkin oli yhteen mittaan äänessä yli kaksi minuuttia, joista sain talteen reilut puolitoista.

Linnun uusi käytös yllätti minut täysin, sillä olin juuri kuvannut sitä, eikä se silloin ollut äännellyt lainkaan. Niinpä kun se aloitti konserttinsa, en ymmärtänyt heti alkaa kuvata, sillä kuvittelin sen kuitenkin lopettavan ääntelynsä ennen, kuin kamera kamerani olisi valmis videokuvaukseen.

Videolla valkoviklo päästää pääasiassa kiv-kiv-kiv -kutsuhuutoja, joihin sen kumppani taustalla vastaa. Videon loppupuolella tämä toinen valkoviklo – ei näy videolla – lennähtää tyypillistä vik-lo vik-lo -soidinlentolaulua toistaen vain parin metrin päähän tästä varoittelevasta linnusta. Silloin myös tämä lintu ryhtyy toistamaan vik-lo vik-lo -tavuja.

Taustalla kuuluva vaimea melu tulee läheiseltä sahalta.

Video on kuvattu myöhään illalla juuri auringonlaskun aikaan. Tästä syystä rantakosteikon vesi on laskevan auringon punaiseksi värjäämä.

Ps. Jos oli tämä konsertti yllättävä, vielä hämmentävämpi kokemus oli reilu vuosi sitten taltioimani laulujoutsenen lauluesitys. Silloin minulle konsertoinut laulujoutsen oli kuvaushetkellä vain reilun metrin päässä minusta. Tästä linkistä voit kuulla ja katsoa tämän ihmeellisen konsertin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.