Äänekkäät ja tungettelevat ihailijat estivät kuvaamisen

Kommentoi

Haarapääskyt langalla.

Haarapääskyt langalla.

Piti tämäkin sitten kokea! Olimme Kuvakonini kanssa etsimässä Suomen luonnon päivänä jotain mielenkiintoista kuvattavaa.

Sellaista toki löysimmekin, mutta …

Näin siinä kävi: Olimme juuri kurvanneet yhdelle Rautalammin Rastunsuon suurista peltoaukeista, kun huomasin aivan tien vieressä olevalla langalla istuskelevan useita nuoria haarapääskyjä odottamassa emojensa tuovan niille ruokaa.

Tilanne oli kuvausmielessä erittäin herkullinen, sillä lintujen istumalanka oli vain vajaan metrin korkeudella maasta, ja kaiken lisäksi valoakin oli runsaasti muttei liikaa.

Niinpä käänsin nopeasti Kuvakonin ympäri, ja valmistauduin kuvaamiseen. Samassa alkoi kuitenkin takaani kuulua ”kummia” ääniä, jotka tulivat koko ajan lähemmäksi samalla voimistuen.

Äänten tullessa kohdalleni katsahdin sivulleni ja huomasin tuijottavani suoraan useaan kymmeneen suureen ja kosteaan siliämäpariin, joiden omistajat osoittivat äänekkäästi ihailuaan Kuvakonille.

Haarapääskyille tuo infernaalinen kalabaliikki oli kuitenkin liikaa ja ne siirtyivät uudella istumapaikalle vain parinkymmenen metrin päähän.

Ja minä ja Kuvakoni perässä, sillä en ollut saanut otettua vielä kuvaakaan.

Vaan eivät Kuvakonin ihailijat tietenkään aikoneet noin helpolla luovuttaa, kun olivat kerran suuren idolinsa läheisyyteen päässeet.

Niinpä ei kestänyt kuin hetken, kun tuo mylvivä lauma oli jälleen rinnallamme ja haarapääskyt ties missä.

Itse asiassa eivät pääskyt olleet nytkään menneet kauas, vaan vaihtaneet uuteen istumapaikkaan vähän matkan päässä.

Siispä me perässä, koska luovuttaahan ei voinut. Meillä tarkoitan tällä kertaa itseäni ja Kuvakoniani. Niin ja sen ihailijoita, jotka seurasivat sitä kuin hait laivaa.

Tuloksen varmaan arvaatkin. Haarapääskyt kyllästyivät lopullisesti eläimelliseen konserttiin, ja viuhtoivat kiireen vilkkaa jonnekin. Ehkä ne lensivät saman tien peräti talvehtimisalueilleen Etelä-Afrikkaan.

Ainakaan niitä ei näkynyt langalla enää seuraavana päivänä.

P.s. Sain kuvattua haarapääskyistä koko aikana vain kolme kuvaa, joista mikään ei ollut erityisen onnistunut.

Se, ketä Kuvakonini kiihkeät ihailijat olivat, selviää oheisesta tapahtumapaikalla äänittämästäni näytteestä, jolla kuulet niiden lähestyvän koko ajan meteliä pitäen.

Huom! Jos kuuntelet tarkasti, voit jopa kuulla itsekin useiden ihailijoiden huutavan: “Koniii”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.