Terveisiä huuhkajavuorelta.

Kommentoi

Viime päivinä on pitänyt kiirettä: On pitänyt kuvata jänistä, rusakkoa, kivitaskua ja kaiken päälle tuli vielä huuhkajapoikue. Huuhkajien pesäpaikka on sama, jonka toissavuonna löysin.

Eilen kävin päivällä etsimässä pesää ensimmäistä kertaa tänä keväänä, ja löydettyäni pesän tein ilmoituksen poikasista pielaveteteläiselle petorengastaja Kalevi Rutoselle. Myöhemmin illalla kävimme sitten yhdessä rengastamassa pesän kolme poikasta.

Kuva: Huuhkajanpoikanen kaatuneen kelon päällä.

Huuhkajanpoikanen kaatuneen kelon päällä.

Päivällä pesää etsiessäni ei minulla ollut kameraa edes mukana, joten kuviakaan ei tuolloin tullut. Illalla keskityin lähinnä seuraamaan rengastustapahtumaa ja vartioimaan rengastajan turvallisuutta. Rengastustilanteesta otin kuitenkin muutaman kuvan mahdollista lehtijuttua varten.

Tänään palasin sitten pesälle kuvaamaan ja ihailemaan suunnattoman jylhää maisemaa. Vaikea uskoa, että tällaisia paikkoja on täällä Sisä-Savossakin.

Kuva: Huuhkajanpoikanen vuorenrinteellä.

Huuhkajanpoikanen vuorenrinteellä.

Hauskaa kuvaustilanteessa oli se, että kaksi poikasista ei välittänyt minusta tuon taivaallista vaan nukkuivat silmät kiinni lähes koko sen ajan, jonka poikueen seurassa vietin. Yksi poikasista oli kuitenkin sisariaan aktiivisempi eikä sen katse herpaantunut minusta hetkeksikään. Niinpä keskityin kuvaamaan ainoastaan sitä.

Kuva: Huuhkajanpoikanen pelotteluasennossa.

Huuhkajanpoikanen pelotteluasennossa.

Poikaset olivat muuten valinneet lepopaikakseen niin aurinkoisen paikan, että keskipäivän lähestyessä kaksi niistä alkoi huohottaa nokka auki. Huomatessani asian siirsin ne varjoisempaan paikkaan, johon ne sitten jäivätkin tyytyväisinä nukkumaan.

Ps. Jos haluat katsoa, olenko kirjoittanut aiemmin tästä aiheesta, voit tehdä sen kirjoittamalla lajin nimen blogini Search posts-kenttään.

P.s.2.  Kuvat ovat jälleen kerran täysin rajaamattomia, jotta voisit nähdä juuri saman, jonka minäkin näin.Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.