Pikkulepinkäinen ja huuhkajavuoren emohuuhkaja.

Kommentoi

Kuva: Huuhkaja tarkkailee kuvaajaa kuusesta.

Huuhkaja tarkkailee kuvaajaa kuusesta.

Kävin toissapäivänä huuhkajavuorellani katsomassa tarjoutuisiko tilaisuus kuvata myös emoa. Tällä kertaa onni suosi rohkeaa ja emo tuli vastaanottamaan minua jo hyvän matkaa ennen varsinaista pesäpaikkaa.

Ilmeisesti se halusi toisaalta pitää minua silmällä, toisaalta saada huomioni kiinnittymään itseensä pesän sijasta. Viimemainitussa asiassa sen toiminta oli kuitenkin turhaa, sillä enhän edes aikonut enää käydä katsomassa poikasia niiden pesällä välttääkseni niiden häiritsemistä.

Kuva: Huuhkaja suuren männyn oksalla.

Huuhkaja suuren männyn oksalla.

Myös edellisenä iltana minulle oli tuurin tynkää, kun jänikseni kuvauspaikan tuntumaan ilmestyi naaraspikkulepinkäinen. Tietenkin sekin oli yritettävä saada kuvattua, onhan pikkulepinkäinen monivuotinen projektilajini, jota edelleen kuvaan aina tilaisuuden tullen.

Pikkulepinkäisen tapauksessa onni oli myötä myös siinä suhteessa, että taustan värit sopivat täydellisesti linnun omaan väritykseen.

Kuva: Naaraspikkulepinkäinen kuusen latvassa.

Naaraspikkulepinkäinen kuusen latvassa.

Kuvaseloste:  Kaksi ensimmäistä kuvaa on  jälleen kerran täysin rajaamattomia, jotta voisit nähdä juuri saman, jonka minäkin näin. Kolmatta on rajattu hiukan kuvan komposition parantamiseksi.

Ps. Jos haluat katsoa, olenko kirjoittanut aiemmin tästä aiheesta, voit tehdä sen kirjoittamalla lajin nimen blogini Search posts-kenttään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.