Närhi hyökkää kohti huuhkajaa – Harvinainen tilannekuva 34

Kommentoi

närhi, huuhkaja

Närhi hyökkää huuhkajan kimppuun.

Toukokuun lopulla 2009 sain seurata aitiopaikalta mielenkiintoista luonnonnäytelmää, jossa olivat pääosissa kaksi närheä ja sijaiskärsijänä huuhkaja. Tarinan huuhkaja oli yksilö, jonka elintapoja olin oppinut hieman tuntemaan tuon kevään aikana.

Niinpä tiesin, että sillä oli tapana tulla lämmittelemään erään hakkuuaukean laidalle ilta-auringossa. Sitä tämän upea lintu oli nytkin kuvaushetkellä tekemässä, kun se yllättäen joutui närhiparin kiinnostuksen kohteeksi.

Aluksi linnut tyytyivät vain istuskelemaan huuhkajan istuinpuun ylemmillä oksilla ja seurailemaan arkkivihollisensa reaktioita itseensä. Mutta turhaan, sillä huuhkaja ei näyttänyt piittaavan niistä tuon taivaallista.

Tästä huuhkajan osoittamasta välipitämättömyydestä ilmeisesti tuohtuneena närhet vaihtoivat taktiikkaa ja alkoivat syöksyhyökkäykset kohti vihollisenaan pitämäänsä huuhkajaa.

Aluksi tämäkään ei näyttänyt huuhkajaa suuremmin kiinnostavan, mutta sitten se aivan yllättäen kohottautui, aukaisi suuret siipensä ja lennähti läheisen kuusikon suojaan.

Kaiken kaikkiaan välikohtaus kesti yhteensä noin viisi minuuttia.

Myöhemmin paljastui, etteivät närhet ehkä olleet olleet ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä kuvasin ne muutama päivä myöhemmin tarkkailemassa tällä kertaa kuusessa istuvaa huuhkajaa.

huuhkaja ja närhi

Huuhkaja ja närhi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.