Kaunis närhi syksyn värikkäissä kuvissa.

Kommentoi

Närhi ja ruskan lehdet.

Närhi ja ruskan lehdet.

 

Kuvauspaikallani on nyt ilokseni käynyt harmaapäätikan lisäksi kaksi närheä. Kerran jopa sattui niin, että sembrani oksilla istui samanaikaisesti sekä harmaapäätikka että närhi.

Närhi kurkku sembran oksalla.

Närhi kurkkii sembran oksalla.

 

Voiko siis enää enemmän toivoa, ovathan molemmat värikkäät lajit ulkonäöltään linnustomme aatelia.

 

Valitettavasti vain närhi on aivan yhtä epäluuloinen ihmistä kohtaan kuin harmaapäätikkakin, joten kuvia en ole paria enempää onnistunut lajista saamaan.

 

 

” Valitettavasti” etenkin sen takia, että vielä pari päivää sitten maa oli vielä täysin lumeton, ja sitä peittivät kuvauspaikallani ruskan kauniisti värittämät vaahteranlehdet.

Tunnustan että, rukoilin tuolloin useamman kuin kerran, että linnut olisivat tulleet ruokailemaan siten, että saisin niistä kuvan, jossa mukana olisi myös vaahteranlehtien väriloistoa. Yhden kerran melkein onnistuinkin, mutta vain melkein.

Niinpä näyttää siltä, että minun on tyydyttävä odottamaan seuraavaa syksyä…

Närhi on taitava laulaja

P.s. Närhi on ainakin kahdessa suhteessa aliarvostettu lintulaji: Ensinnäkin närhen kaunis ulkonäkö jää jostain syystä lähes aina huomiotta lajista puhuttaessa. Toisaalta sen ääntä väitetään yhdeksi linnustomme rumimmista, mikä sekään ei pidä lainkaan paikkaansa.

Yleensä ihmiset  nimittäin tuntevat vain lajin räähkäistyn varoitusäänen, ja kuitenkin närhi on varsinainen laulutaituri ja etenkin taitava matkija. Tämän voit todeta helposti itsekin tästä Tarsiger.com:in linkistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.