Varpuspöllö matki kyläpöllöstä!

2 Kommenttia

varpuspöllö

Varpuspöllö valmistautuu syöksymään saaliin kimppuun.

Jopas oli tänään outo päivä: Ensin sain aamupäivällä puhelinsoiton, jossa minulta pyydettiin apua mahdollisesti huonokuntoisen varpuspöllön auttamiseksi tervolaisessa pihassa.

Saatuani järjestettyä linnulle pelastajan kävi kuitenkin nopeasti  ilmi, ettei linnulla ollutkaan ollut kovin suuri hätä, vaan se oli poistunut pihasta mahdollisesti saalis mukanaan.

Ukko Ylijumalalle tämä puhelintoimeliaisuuteni oli kuitenkin ilmeisesti riittävä osoitus myönteisistä tunteistani luontoa kohtaan, koska sain palkkion lähes heti viimeisen puhelun soitettuani.

Puhelimeeni nimittäin saapui tekstiviesti – ei tosin Ukko Ylijumalalta vaan samalta henkilöltä, jonka pihassa olin käynyt kuvaamassa varpuspöllöä pari päivää sitten – joka kertoi pikku pöllön jälleen olevan hänen pihassaan.

Sen enempää ei minua tarvinnut houkutella, vaan karautin matkaan lähes niiltä jalansijoiltani.

Enkä turhaan lähtenytkään, sillä sain viettää peräti reilun tunnin tuon pikkuruisen petolinnun seurassa.

Hiljainen seurustelumme päättyi lopulta siihen, että pöllö sain haluamansa eli nappasi kynsiinsä  varomattomasti  lintulaudalla ruokailevan pikkulinnun.

varpuspöllö

Varpuspöllö erikoisessa asennossa kulmakarvat koholla.

Se, mitä tapahtui juuri ennen pöllön iskua, tulee jäämään mieleeni yhtenä erikoisimmista todistamistani ilmiöistä luonnossa:

Varpuspöllö venytti itsensä mahdollisimman kookkaaksi, jolloin äsken vielä suloisen pyöreä lintu muuttui huippu-urheilijan solakaksi. Samalla sen silmät näyttivät laajenevan kaksinkertaisiksi ja sen päälaelle kasvoi korvia muistuttavat höyhentupsut.

Sekunti viereisen kuvan ottamisen jälkeen se hyökkäsi.

P.s.  Nähdessäni tuon muodonmuutoksen oudon lopputuloksen, minut valtasi hetkeksi tunne,  että olin joskus nähnyt jotain samanlaista.  Kesti kuitenkin tovi ennen kuin pystyin hakemaan oikean muiston: kyläpöllönen!  Oli kuin olisin katsellut kyläpöllöstä! Lajia joka on tavattu vain kerran Suomessa.

Tunnetusti vakavamielisenä ihmisenä päädyin lopulta kysymään itseltäni, olisiko tämä varpuspöllö kuullut Hauhon kyläpöllösen kesäkuussa 2011 nostattamasta mediakohusta ja päättänyt nyt kateellisena yrittää jymäyttää minua ja siten tulla yhtä kuuluisaksi kuin eteläeurooppalainen serkkunsa.

Ken tietää.

2 Comments

  1. Tero Pelkonen

    Mainiot on kuvat pikkupöllöstä! Otos kyläpöllöstä matkivasta varpuspöllöstä on aivan erityinen ja vertaansa vailla oleva hetki. Yhdennäköisyys on melkoinen, heh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.