Yksi toive taas toteutui – Varpuspöllö.

Kommentoi

Varpuspöllö lintujen piharuokinnalla. Se, että pystyy joka viikko, vuodesta toiseen, kirjoittamaan luonnosta ja kuvittamaan lukijoiden luontokokemuksia vaatii kohtuullista suuremman kuva-arsenaalin.

Melkoisen lajikirjon olen toki vuosien aikana ehtinyt kokomaan. Lintujen kuvia minulla on tietenkin eniten, koska linnut ovat aihe, joka on lukijoilleni läheinen riippumatta vuodenajasta.

Varpuspöllö on ollut laji, josta minulla on tähän päivään saakka ollut tasan yksi kuva, vaikka vuosien mittaan olisin useinkin tarvinnut kuvaa tästä pienestä pöllöstä.

Tätä puutetta ei ole korvannut edes ne erikoiset muistot, jotka sain tuon ainokaisen varpuspöllökuvani ottohetkellä.

varpuspöllö-2013-0249 Tänään tilanne varpuspöllön osalta parani merkittävästi.

Kiitos tästä kuuluu eräälle lukijalleni, joka kutsui minut pihaansa kuvaamaan siellä usein vieraillutta pöllöä.

Saamani palvelu oli jopa niin ylitsevuotavan hyvää, että minun tarvitsi yksikertaisesti odottaa kotonani puhelinsoittoa siitä, että pöllö olisi jälleen pihassa.

Tänään iltapäivällä puhelu sitten tulikin, ja pöllö todella oli paikalla. Ja mikä parasta, se oli hyvin näkyvällä paikalla ja sopivalla korkeudella.

Kovin kauan se kuitenkaan kunnioittanut minua läsnäolollaan, sillä se onnistui nappamaan maasta jonkin pienen jyrsijän, joka mukanaan se lennähti omille teilleen.

Kiitollisena jään muistelemaan tätä päivää.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.