Poroja Kaunispäällä – Matkalla pohjoiseen.

Kommentoi

Poro astumassa tielle.

 

Viime viikon matka pohjoiseen ei ollut mikään kuvausmatka, mutta toki käytin jokaisen mahdollisuuden dokumentoida näkemääni. Olin silti etukäteen toivonut saada mahdollisuuden kuvata poroa jossain sille ominaisessa ja ennen kaikkea lappilaisessa maisemassa.

Toiveen toteutuminen otti kuitenkin tosi tiukille. Ei sen takia ettemme olisi nähneet poroja, sillä itse asiassa niitä oli tien tukkona useammin kuin kerran, vaan siksi ettei aikataulumme mahdollistanut kuvausmahdollisuuksien metsästystä.

Oli siis tyydyttävä siihen mitä eteen sattui.

Ja onneksi sattui, kiitos Joulupukin tai jonkun muun ystävällisen taruolennon, joka oli huomannut sen henkisen tuskani, joka valtasi mieleni joka kerran porojen kulkiessa vain kivenheiton päässä autostamme.

Kurvasimme näet iltahämärissä Kaunispää-tunturin laelle katselemaan sieltä mahdollisesti avautuvaa maisemaa.

No, maisemahan sieltä toki löytyi, mutta oli myös pieni porotokka kuin paikalle komennettuna odottamassa minun saapumistani.

Eikä minua todella tarvinnut sen kummemmin houkutella niitä kuvaamaan, vaikkei ympäristö ollut täysin luonnontilainen. Olin näet varma, ettei matkamme aikana tulisi eteen toista yhtä herkullista tilaisuutta.

Eikä tullut.

 

Poroja Kaunispää-tunturin laella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.