Katuvalokuvausta kastanjanmyyntikioskilla Madeiralla – Kuvia Madeiralta 8/8.

Kommentoi

Katuvalokuvassa kastanjakioski, Funchal, Madeira.

 

Katuvalokuvaus on kiinnostanut minua jo vuosia, vaikka en ole sitä juuri koskaan päässyt kokeilemaan tosi mielessä. Sen verran olen tätä valokuvauksen muotoa kuitenkin päässyt maistelemaan (Pariisi, Tukholma), ettei kipinä siihen ole päässyt kokonaan sammumaan.

Ne harvat kerrat, jolloin olen katuvalokuvia ottanut, ovat olleet yleensä työmatkoilla (Pariisi, Tukholma).  Lomamatkoillani katuvalokuvia ei ole kertynyt joko siitä syystä, ettei kamera ole ollut mukanani tai kulloisenkin matkaseurani aikataulut eivät ole kuvaamista mahdollistaneet.

Olisikin kohtuutonta vaatia muita odottamaan sitä, että minä odottaisin jonkin mahdollisesti kuvaamisen arvoisen tilanteen sellaiseksi todella kehittyvän.

Niinpä en ollut lainkaan henkisesti valmistautunut niitä ottamaan viimeisimmällä lomamatkallani Madeiralle. Nyt eteeni kuitenkin tuli tilanne joka oli yksinkertaisesti PAKKO kuvata: Olimme palaamassa myöhään illalla hotellillemme pitkin Funchalin rantakatua, kun näin kadunkulmassa seisovasta myyntikojusta nousevan valkoisia höyrypilviä, jotka  katuvalon loisteessa hohtivat mielenkiintoisesti illan pimeydessä.

Katuvalokuvassa kastanjakioski, Funchal, Madeira. Normaalisti kuvaamisesta ei olisi tullut mitään ilman jalustaa, mutta valokuvauksen suojeluspyhimykset riensivät onneksi auttamaan pulaan joutunutta, ja löysin juuri sopivalta hollilta penkin johon istua ja tukevan roska-astian johon kamerani tukea.

 

Määritelmä: Katuvalokuvauksella (EN street photography, FR photographie de rue tai dans les rues) tarkoitetaan valokuvausta, joka esittää kuvatut henkilöt aidoissa tilanteissa julkisilla paikoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.