Nunnalaakso on Madeiran helmi – Kuvia Madeiralta 3/8.

Kommentoi

Nadeiran Nunnalaakso Eira do Serrado’lta nähtynä

Nunnalaakso on korkealle kohoavien vuorten kainalossa kyyhöttävä pieni kylä, jota ympäröi henkeäsalpaavan kaunis vuoristomaisema.

Itse kylä ei tarjoa paikallisen kirkon lisäksi turistille juurikaan mitään silmänruokaa. Tärkein syy kylässä käyntiin onkin pienessä laaksossa sijaitsevaa syrjäistä kylää joka puolelta ympäröivät korkeat pilvipeitteiset vuoret ja niiden rinteitä mosaiikkimaisesti kirjovat terassiviljelykset.

Vielä 1960-luvulla tähän vain 12 kilometrin päässä Funchalista sijaitsevaan kylään ei ollut lainkaan autotietä. Siihen asti kyläläisten oli käytävä hoitamassa asioitaan aasin selässä ratsastaen tai kävellen.

Vasta 60- ja 70-lukujen vaihteessa kylä sai tieyhteyden. Helppoa liikennöiminen ei vielä silloinkaan vielä kuitenkaan ollut, sillä jyrkillä rinteillä kiemurteleva kapea tie oli vaarallinen ja vaurioitui usein maanvyörymien seurauksena.

Nykyään Nunnalaaksoon on suhteellisen helppo päästä, sillä laaksoa ympäröiviin vuoriin on puhkaistu tunneli.

Vuoristopolku näköalapaikalle, Eira do Serrado, Madeira.

Kylän erikoisesta sijainnista saa parhaimman käsityksen käymällä korkealla kylän yläpuolella sijaitsevalla näköalapaikalla, Eira do Serrado’lla (1026 m). Sieltä avautuu – jos rohkeus riittää katsoa kohtisuoraan alaspäin – lähes kurkkua kuristava näkymä satoja metrejä alempana sijaitsevaan kylään.

Eira do Serradon huipulla on hotelli, jonka luota johtaa muutaman sata metriä pitkä kivetty polku ylös näköalapaikalle. Polun vierellä on runsaasti hiiltyneitä puunrunkoja ja pensaita muistona suuresta metsäpalosta. Metsäpalon kerrotaan sytyttäneen työnantajaansa suuttunut metsänvartija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.