Härkätaistelut – Espanjan verinen häpeäpilkku. Benalmadena, Espanja kesällä 2011, osa 7.

Kommentoi

Toreador tärkätaistelumainoksessa Espanjan Benalmadenassa 2011. Itselleni oli pienoinen yllätys, kuinka merkittävä osa härkätaisteluilla edelleen on andalusialaisten elämässä. Tulevista verifestivaaleista mainostaviin värikkäisiin julisteisiin oli mahdoton olla törmäämättä eri puolilla Benalmadenaa.

Onneksi on toivoa, että niin Andalusia ja sen mukana koko Espanja ottavat Katalonian ja Kanariansaarten tavoin järjen käteensä ja luopuvat mahdollisimman nopeasti barbaarisista eläinrääkkäysorgioistaan.

Kataloniassa härkätaistelut loppuvat syyskuussa 2011 asiasta vuonna 2010 suoritetun kansanäänestyksen tuloksena. Kanariansaarilla ne oli kielletty jo vuonna 1991.

Härkätaistelumainoksia Espanjan Benalmadenassa 2011. Siitä, että härkien järjetön tappaminen edelleen jatkuu, saa kuitenkin koko Eurooppa ottaa osavastuun.  Espanja on niin riippuvainen matkailutuloistaan, että sen olisi pakko kuunnella muiden maiden mielipidettä, jos se vain lausuttaisiin riittävän voimakkaana.

Toisaalta, kertooko se, ettei tällaista yhteistä tuomiota ole koskaan annettu, jotain myös meistä itsestämme?

Siihen asti kun tämä meno jatkuu, joka vuosi pelkästään Espanjassa tapetaan tuhansittain härkiä, joidenkin arvioiden mukaan jopa 24000. Maailmanlaajuisesti luku on kymmenkertainen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.