Auringonpalvoja, hurskasteleva pappi ja macho varjo eli hauskimmat kesän kuvani – Benalmádena, Espanja, kesällä 2011, osa 1.

Kommentoi

pappi-siunaa-seksin-espanja-2011-8254

Liekö syynä ymmärtämätön mieleni vai liian vaatelias makuni, joka tapauksessa viikko Espanjan aurinkorannikolla viime kesänä toi eteeni melko vähän kuvattavaa. Sen minkä onnistuin löytämään, sen jouduin lähes lapiolla kaivamaan esiin.

Päällimmäisin vaikeus oli valon yletön määrä ja sen mukana suuret kontrastierot. Niinpä kuvattavat kohteet piti yrittää löytää paikoista, joissa valon ja varjon välinen valoisuusero ei noussut kohtuuttoman suureksi. Aina tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan kuva oli otettava olosuhteista huolimatta.

Suurimman osan kuvistani on tarkoitus kertoa jotain espanjalaisen kulttuurin erilaisuudesta, oli sitten kyse suhtautumisessa härkätaisteluihin ja siisteyteen tai voimakkaiden värien arvostamisessa.

Pappi siunaa rantaseksin yhdellä ehdolla.

pappi-siunaa-seksin-espanja-2011-8252 Benalmadenan, kuten muidenkin Espanjan vastaavien turistirysien,  rantakadulla oli vieri vieressä itseään kehuvia kansansyöttämöitä. Muuten ne eivät minua juurikaan kinnostaneet kuvausmielessä, mutta yhden kapakan ovipielessä oleva mainos oli suorastaan pakko kuvata.

Tahallista vai tahatonta komiikkaa, vaikea sanoa, mutta jotenkin ajatus katolisesta papista siunaamassa julkisesti rantaseksin tuntui niin mahdottomalta ajatukselta, ettei kyltin sanomaan voinut suhtautua kuin hymyillen.

Jos katsot tarkasti kuvaa, niin huomaat varmasti papin omahyväisen ilmeen. Hänen siunauksellaan on näet hintansa: Seksi on nautittava ilman alkoholia, ”Sin alcohol”.

 

Varjo machoilee parvekkeella

 

miehen-varjokuva-2011-8582

Eräänä päivänä sairaalloisen uteliaan huomioni kiinnitti puolestaan vastapäisen talon parvekkeella kännykkään puhuvan miehen varjo.

 

 

miehen-varjokuva-2011-8578

 

Tyypilliseen latinotapaan mies, tai paremminkin hänen varjonsa, ei pysynyt hetkeäkään paikallaan, vaan hän näytti kommunikoivan puhelinkumppanilleen koko ruumiinkielensä voimalla.

 

 

miehen-varjokuva-2011-8581

 

Yhdessä kuvista hän jopa näyttäisi kätensä levittämällä osoittavansa olevansa vähintään Euroopan omistaja. Miesparalla ei taida olla käsitystä Espanjan taloudellisesta tilanteesta ja siitä, kuka täällä loppujen lopuksi omistaa ja kenet.

 

 

 

 

Auringonpalvoja vailla vertaa

auringonpalvoja-espanjassa-2011-8547

Lomaviikon hauskin kuva on kuitenkin  harvinainen otos todellisesta auringonpalvojasta.

Jos kuvaa rajaa hiukan, niin myös kuvan tausta tukee paremmin katsojan illuusiota uskonnollisesta rituaalista.

Niin keskittynyt oli tämä kuvan vanhempi mies taivaan kultaisen pallon palvontaan, että uskalsin ottaa hänestä useita kuvia äänekkäällä kamerallani vain muutaman metrin päästä.

 

 

 

 

 

auringonpalvoja-espanjassa-2011-8545

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.