Västäräkkien munat muuttivat ilman vanhempiaan.

1 Kommentti

västäräkin munapesä auton moottoritilassa.

Västäräkin munapesä konepellin alla auton moottoritilassa.

Ensimmäiset muuttavat västäräkit ovat jo nähty tänä keväänä maassamme, mikä palautti mieleeni erään hyvin mielenkiintoisen tarinan västäräkkien muuttomatkasta vuodelta 2007.

Munat matkoilla

Västäräkki on tunnettu siitä, että se joskus rakentaa pesänsä pitkän aikaa paikoillaan olleen auton konepellin alle. Näin teki heinäkuussa myös keskisuomalainen västäräkkipari ymmärtämättä lainkaan, kuinka vaaralliseen paikkaan ne olivat pesänsä rakentaneet.

Kävi näet niin, että Mersun suonenjokelainen omistaja päätti ottaa Saarijärvellä kauan seisoneen autonsa jälleen käyttöönsä ja ajoi sen muitta mutkitta kotiinsa Suonenjoelle. Ymmärrettävästi hän ei hoksannut tarkastaa moottoritilaa kutsumattomien vuokralaisten varalta.

Seurauksena oli siis, että pesä munineen kaikkineen karkasi hämmästyneiltä emoilta pakoputki paukkuen Savoon. Jos olivat todennäköisesti emolinnut surullisia joutuessaan moisen munaryöstön kohteeksi, niin oli myös pahoillaan auton omistaja löytäessään vasta muutama päivä myöhemmin västien munapesän autonsa sisuksista.

P.s. Jos et ole aiemmin lukenut blogistani lintujen oudoista tai erikoisista pesäpaikoista, voit tehdä sen tästä.

1 Comment

  1. Katariina

    Surullinen tarina…Saman tyylin tarinoita on sattunut jonkun kerran myös tuttavapiirissä. Kauan seisoneen auton konepellin alle kannattaa aina kurkistaa ennen starttausta…jos muistaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.