ARKive – maailman parhaiden luontokuvaajien ja luontoelokuvantekijöiden voittoa tavoittelematon kuvapankki.

Kommentoi

sääksi,kalasääski,osprey, pandeon haliaetus

Sääksi lentää kirjolohi saaliinaan.

ARKive on englantilaisen hyväntekeväisyysjärjestö Wildscreenin alullepanema taloudellista voittoa tavoittelematon hanke, joka tarjoaa ilmaista kuvamateriaalia opetuksen ja luonnonsuojelutyön käyttöön.

ARKive’n tavoite on olla internet-ajan Nooan arkki, joka kokoaa parhaat filmit ja valokuvat maailman lajeista yhdeksi ilmaiseksi audiovisuaaliseksi digitaaliseksi kirjastoksi.

 Omilla sivuillaan ARKive kertoo tavoitteekseen kertoa maapallosta vertaansa vailla olevalla tavalla maailman johtavien elokuvantekijöiden, valokuvaajien, luonnonsuojelijoiden ja tiedemiesten avustuksella.

Wildscreen-järjestö itse on perustettu v. 1987 edistämään luontokuvien avulla maailmanlaajuisesti luonnon ja sen monimuotoisuuden eli biodiversiteetin arvostusta.

Järjestön arvostuksesta kertovat sen merkittävät suojelijat, joista prinssi Philip ja luontodokumentaristi David Attenborough lienevät meille suomalaisille tunnetuimmat.

ARKiven kuvatarjonta on poikkeuksellisen laajaa. Niinpä sen sivustolta löytyy kuvamateriaalia kaikesta elollisesta mukaan lukien nisäkkäät, linnut,  kalat, selkärangattomat, kasvit, sienet jne.

 

Koska ARKiven sivuston kuvien ja videoiden  upottaminen muille kuin ei-kaupallisille koulutukseen ja luonnonsuojeluun liittyville sivustoille on kiellettyä, olen laittanut alle kolme linkkiä, joista pääset tutustumaan kolmeen  valitsemaani videoon.

Huom! Ymmärrettävästi kuvamateriaalin ilmaisuudella on hintansa. ARKive’n videomateriaali ei ole HD-laatua, joten sitä ei ehkä kannata katsoa isossa kuvakoossa.

Ensimmäisessä kalastaa itselleni vuosien kuluessa tutuksi tullut sääksi.

Toisessa upeassa videossa taas lentää ja saalistaa tornipöllö.

Kolmannessa puolestaan kuvauksen kohteena on ollut ihastuttava koala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.