Sääksi saalistaa kaksi kalaa – Harvinainen tilannekuva 29.

Kommentoi

sääksi, kalasääski, osprey, fishing tow fish

Sääksi saaliinaan kaksi kalaa.

Vuonna 2004 kuvasin Rautalammilla sijaitsevalla Savon Taimenen kalanviljelylaitoksella kalastavia kalasääskiä. Pääsin tuolloin pariinkin otteeseen todistamaan, kuinka tuo upea lintu onnekkaasti nappasi kaksi taimenta teräviin hyppysiinsä.

sääkisi, kalasääski. osprey, two fishTuon taitavan kalastajan onni ei kuitenkaan kestänyt kuin hetken, sillä ensimmäinen lintu pudotti toisen juuri saalistamistaan kaloista.

Toisella sääksellä kävi kolme tuntia myöhemmin kuitenkin vielä huonompi tuuri: Se menetti molemmat saaliskalansa kesken lentoaan. (kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi)

Saaliin menettämisestä ei linnulle ollut kuin väliaikainen kiusa, sillä saalistettavaa laitoksella oli aivan yllin kyllin. Tästä kertoo parhaiten se, että sääksien ei koskaan sinä aikana, jona niitä seurasin, tarvinnut lähteä alueelta tyhjin jaloin.

Kärsivällisyyttä niiltä kuitenkin vaadittiin, sillä vaikka kaloja oli paljon, ne joutuivat yleensä tekemään useampia turhia syöksyjä veteen ennen lopullista onnistumista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.