Ukkometso muutti maatalon pihaan – Harvinainen tilannekuva 16.

Kommentoi

Metso maatalon aitan kaiteella

Metso maatalon aitan kaiteella

Vuosi 2006 oli minulle varsinainen metsovuosi, sillä sain kuvata tätä upeaa lintu kolmessa erilaisessa elinympäristössä, joista kaksi oli valtakunnallisestikin katsottuna todella erikoisia.

Toinen näistä kahdesta oli nimittäin maatalon piha maaseudulla ja toinen rivitalon piha taajamassa. Kolmas kuvauspaikka puolestaan aito luonnonympäristö keskellä sisäsavolaista metsäseutua.

Tämän kertainen harvinainen tilannekuva on ukkometsosta, joka ilmestyi helmikuussa Rautalampilaisen maatalon pihaan ruokailemaan ja lepäämään lähes päivittäin parin viikon ajan. Niin hämmästyttävältä kuin se voi tuntuakin, linnun ruokailu- eli hakomispuu oli keskellä myhinpääläisen maatalon pihaa seisova melko nuori mänty.

Yhtä hämmästyttävä oli ukkometson käytös: Missään vaiheessa se ei osoittanut vähäisintäkään aggressiivisuutta talon asukkaita kohtaan. Myöskään minun läsnäolostani kuvauspäivänä se ei näyttänyt piittaavan juuri tuon taivaallista.

Muutama päivä kuvauksen jälkeen metso katosi lopullisesti pihasta, eikä sitä enää koskaan nähty.

P.s. Tämän kuvan sekä seuraavan harvinaisen tilannekuvan taustoihin voit halutessasi tutustu tarkemmin v. 2010 julkaisemassani blogiartikkelissa ’Suomen huurteisimmat metsot’. Siinä ovat nähtävissä niin tämä kuin sarjan seuraavakin kuva, mutta molemmat huomattavasti pienemmässä alkuperäisessä koossan.

Se, mikä seuraava sarjan kuva lopultakin on, sitä voit odottaessasi arvailla:  Suomen huurteisimmat metsot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.