Autoni kuva metson silmässä – Harvinainen tilannekuva 43

Kommentoi

 

Metso silmä

Auton kuva heijastuu metso silmästä.

Tämän kuvan syntyhistorian muistan nyt hyvin, vaikka olin itse asiassa jo täysin unohtanut kuvan.

Kuvan syntyhistorian taustalla oli kunnianhimoinen tavoite ottaa sellainen kuva, jossa eläimen silmässä näkyisi heijasteena jokin kuva-aihe.

Idean haaveilla aiheen kuvaamista sain vuosia sitten nähdessäni kuvan – muistaakseni – lehmän silmässä näkyvästä heijastekuvasta.

Valitettavasti en ollut kuitenkaan ollut ennen tuota tilaisuutta päässyt sellaiselle etäisyydelle minkään elävän eläimen silmää, että olisin voinut yrittää toteuttaa ideaani. Itse asiassa en tuolloinkaan päässyt aivan riittävän lähelle, sillä nyt näkemäsi kuva on rajattu metson päästä.

Kuvaushetkellä metso oli vain parin metrin päässä silmässä heijasteena näkyvästä kuvakonistani.

Tuolloin saamani kuva kuitenkin antoi minulle varmuuden siitä, ettei haaveeni ollut kuitenkaan täysin mahdoton.

Niinpä kuukautta myöhemmin sain otettu kuvan, jota ei ole tarvinnut rajata aivan yhtä paljon, mutta vielä tuolloinkaan ei metso ollut aivan riittävän lähellä.

Ukkometson silmä.

Auton kuva heijastuu metson silmästä.

Kaikkein suurin este haaveeni käytännön toteuttamiselle on se, että minun normaalit kuvauskohteeni ovat valtavan paljon pienempiä kuin lehmä, jonka silmä on moninkertainen verrattuna esim. metson silmään.

Kaiken lisäksi kohteeni ovat, jos eivät aina suoranaisesti ihmistä pelkääviä, niin ainakin ihmistä varovia villieläimiä, jotka eivät jää ihmisen läheisyydessä paikalleen odottamaan sitä, että heidän silmänsä kuvattaisiin.

Molempien kuvien metson silmän omistaja on sama vuonna 2009 rautalampilainen metso, josta olen jo aikaisemminkin julkaissut kuvia tässä harvinaisten tilannekuvien sarjassani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.