Aseistettu elävä patsas, lapsi ja luurankomies – Street-kuvausta Tukholmassa.

Kommentoi

Afro-konsertin yleisöä Tukholmassa

Afro-konsertin yleisöä Tukholmassa

Ei millään pahalla Helsinki, mutta kyllä Tukholma on toista maata:

Nytkin viikonloppuna elämää, väriä ja vilskettä, musiikkia ja esiintyjiä oli useammassa paikassa keskustassa. Mieleeni tuli väistämättä Pariisi.

 

Mielenkiintoisin esiintyjistä oli naispuolinen elävä patsas, joka hauskutti ohikulkijoita, etenkin lapsia, omaperäisellä ohjelmallaan.

 

 

 

 

 

Kuva: Elävä patsas, Tukholma.

Elävä patsas, Tukholma.

Esitys oli yksinkertainen mutta taloudellisesti tehokas: Jokaisen rahanantajan patsas palkitsisi kilauttamalla jalallaan jalkojensa vieressä olevia ovikelloja sekä esittämällä lyhyen jonglööritempun valkealla knallillaan.

Puolikuva: Elävä patsas, Tukholma.

Elävä patsas, Tukholma.

Lapset saivat yleensä palkkioksi myös tikkarin, kun taas jotkut aikuiset joutuivat vesipyssyn maalitauluiksi: ”Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.”

Puolikuva: Elävä patsas ampuu vesipistoolilla, Tukholma.

Elävä patsas ampuu vesipistoolilla, Tukholma.

Kuvaajan kannalta tilanne muodostui vieläkin mielenkiintoisemmaksi siinä vaiheessa, kun pieni heavy-diggareiden joukko saapui ihailemaan ratkiriemukasta esitystä. Yksi nuorista oli näet pukeutunut luurankopukuun, jolloin patsaan, lasten ja luurangon välille syntyi hauska ristiriita.

Kuva: Lapsi, elävä patsas ja luurankomies.

Lapsi, elävä patsas ja luurankomies.

Loppuvaiheessa ”Skeletonman” ilmeisesti huomasi olevansa kiinnostukseni kohteena ja tuijotti katse värähtämättä suoraan kameraani, mikä oli varsin pelottava kokemus. Oli kuin olisin saanut kutsun rajan taa.

Luurankomies tuijottaa kameraan.

Luurankomies tuijottaa kameraan.

Lopussa mielessäni jo lähes demoniksi muuttunut luurankomies kuitenkin näytti saavan telepaattisen käskyn johtajaltaan jättää minut rauhaan. Näin ainakin itse kuvittelin, sillä välittömästi tämän kuvan jälkeen mies seurueineen poistui paikalta.

Luurankomies saa telepaattisen yhteyden.

Luurankomies saa telepaattisen yhteyden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.