Mielikuvia ja mieluisia kuvia

3 Kommenttia

Silloin tällöin minulta kysytään, kuvaanko mitään muuta kuin lintuja.  Tällöin yleensä aloitan vastaukseni kertomalla, että vaikka minut tunnetaan parhaiten lintukuvistani, valokuvaajan sieluni on kiinnostunut loppujen lopuksi aivan jostakin muusta.

Alla muutamia esimerkkejä kuvista, joita itse voisin ripustaa, ja osan olenkin ripustanut, seinälleni. Ensimmäinen kuvista voisi toimia abstraktisuutensa takia myös kuva-arvoituksena. Siinäpä siis sinulle pähkinä purtavaksi: Mitä minä olen näkevinäni kuvassa?

Sen verran kuitenkin helpotan tehtävää, että paljastan näkeväni kuvassa jotain ihmiseen liittyvää.  Vastaus aivan blogin lopussa.

Kuva: Jäinen sormi. Photo: Ice finger.

Mitä kuva esittää?

Toisessa kuvassa on  kosken kuohuissa kyljelleen kääntynyt suuri jääkappale.   Kuvaushetkellä näin jääkappaleen kylpevänä leijonana, joka työntää kuononsa vasten vuolaana virtaavaa.

Kuva: Jääleijona kylpee kosken kuohuissa. Photo: Ice lion.

Mitä kuva esittää?

Kolmannen kuva nimi voisi olla vaikka Avaruus vesialtaassa. Siinä hukkumaisillaan oleva kukkakärpänen pyristelee tähtitaivaaksi muuttuneella vesialtaan pinnalla.

Kuva: Kukkakärpänen avaruudessa.

Kukkakärpänen avaruudessa.

Neljäs kuva on photoshop-kokeilu Pariisissa ottamastani polttarikuvasta, jossa kuvan ”juju” on se, että tuleva morsian tarjoaa mustavalkeassa kuvassa olevalle katuyleisölle samasta tilanteesta otetun värikuvan.

Kuva: Polttarit Pariisissa.

Kuva: Polttarit Pariisin Latinalaisessa korttelissa.

Alla osasuurennos morsiamen kädestä, joka auttaa sinua toivottavasti näkemään sielusi silmin sen, miltä koko Polttarit-teos näyttää suuressa koossa omalla seinälläni.

Kuva: Osasuurennos kuvasta morsiamen kädessä.

Kuva: Osasuurennos kuvasta morsiamen kädessä.

Viimeinen kuva on otettu Tukholman Nykytaiteen museossa. Kuvassa näyttelyyn kyllästynyt nuori nainen tähyää ulos vapauteen.

Kuva: Kaipaus. Tukholma. Nykytaiteen museo.

Kuva: Kaipaus.

Vastaukset kuva-arvoituksiin:

Kuvan nimi on Sormi. Itse näen kosken yllä roikkuvassa jääpuikossa selvän ihmisen peukalon kynsineen ja nivelineen.

3 Comments

 1. Petteri Ovaskainen

  Loistavia kuvia!

  Kuvaahan voi tulkita tietysti niin monella tavalla kun on katsojiakin 🙂

  Ensimmäisessä kuvassa näin kasvojen sivuprofiilin varjossa, joka on näkemäsi sormen vasemmalla puolella ja katsoo vasemmalle ylös.

  Parempi puolisko puolestaan näki sormen oikealla puolella pöllön joka on lentämässä vasemmalle. Että näin täältä katsottuna 🙂

  • admin

   Hyvä että miellikuvituksenne lähti liikkeelle: Sehän homman tarkoitus olikin. Kasvot löysin helposti vihjeen perusteella, mutta pöllöä sain tiirata kauemmin. Löytyi kuitenkin lopulta.
   Se on muuten jännä psykologinen ilmiö, että kun jossakin epämääräisessä kuviossa näkee jonkin konkreetin hahmon, sen näkee siinä sitten aina. Vaikkei edes haluaisikaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.