Kukkakärpäsen suojelusenkeli – Kuvallinen tutkielma merihädässä olleesta hyönteisestä.

Kommentoi

Sattuipa heinäkuussa 2007 niin somasti, että työskennellessäni puutarhassani – kuokka kädessä – huomasin vesialtaan pinnalla outoa liikettä. Vedessä räpiköivä hyönteinen oli kaunis kukkakärpänen, joka yritti epätoivoisesti päästä omin avuin märästä vankilastaan. Siinä onnistumatta.

Huomioni kiinnitti ennen kaikkea hyönteisen ympärille veden väreilystä syntyvä enkelimäinen kuvio. Suojelusenkelikö?

kuva: Kukkakärpänen, hyönteinen, suojelusenkeli.

Pelastava suojelusenkeli ympäröi kukkakärpäsen?

Se se varmaankin oli, sillä nostin otuksen muutaman minuutin kuvaamisen jälkeen aurinkoiselle kivelle kuivamaan. Siitä se sitten poistui melko nopeasti omin siivin.

Kukkakärpänen vihreässä avaruudessa. Hyönteinen merihädässä.

Kukkakärpänen ui vihreässä avaruudessa.

Kiitosta se ei auttajalleen sanonut – eikä kyllä ollut syytäkään. Enhän ollut sitä heti pelastanut, vaan tyydytin ensin omat itsekkäät taiteelliset tarpeeni.

Kukkakärpänen avaruudessa kuin pyrstötähti.

Kukkakärpänen hohtaa avaruudessa kuin pyrstötähti.

Kuvaukset eivät todellakaan kestäneet kauan, sillä kamerani oli – yllätys, yllätys – toimintavalmiina läheisellä puutarhatuolilla.

Lisäksi olin heti kuvaamispäätöksen tehtyäni käskenyt itseäni lopettamaan heti, kun hyönteinen näyttäisi väsymisen merkkejä.

Kukkakärpänen sumupilven keskellä vesialtaassa.

Kukkakärpänen sumupilven keskellä.

Samalla olin myös päättänyt, että en laittaisi hyönteistä sen toivuttua enää takaisin vesialtaaseen ,vaan antaisin sen mennä menojaan. Minkä siis teinkin.

Kukkakärpänen myrskyn silmässä.

Kukkakärpänen myrskyn silmässä.

Vaikka kuvaukset kestivät todella vähän aikaa, onnetar oli minulle erittäin suosiollinen. Onnistuin kuvaamaan yllättävän monta erilaista kuviota. Ja kuvioistahan näissä kuvissa on perimmältään kyse, kuten varmaan olit itsekin hoksannut.

Kukkakärpänen lähettää hätämerkkejä.

Kukkakärpänen lähettää hätämerkkejä.

Viimeisen kuva olet mahdollisesti nähnyt aiemmin blogissani toisessa yhteydessä, jossa kerroin siitä, mitä millaisista kuvista itse kaikkein eniten pidän.

Kukkakärpänen loistaa tähtitaivaalla.

Kukkakärpänen loistaa tähtitaivaalla.

P.s. Kuvissa veden pinnalla näkyy monenlaisia pieniä roskia, joita en halunnut poistaa. Kaikki häiritsevät tummat roskat kuitenkin poistin kuvankäsittelyvaiheessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.