LuontoVALOkuvia syksyn valoissa Ollin kuvakoulussa – Järripeippo ja varpunen.

Kommentoi

Valokuvauksessa on kysymys niin valon ymmärtämisestä kuin sen hyödyntämisestä muuhunkin kuin täydellisesti oikein valotettujen kuvien ottamiseseen.

Niinpä olen viime päivinä pyrkinyt entistäkin määrätietoisemmin kokeilemaan erilaisia valotusvaihtoehtoja.

Tähän on auennut mahdollisuus etenkin sen takia, että tärkein kuvauskohteeni, pihasembrani lintumaailma, on tullut dokumentoitua jo niin monipuolisesti, että on ollut pakko hakea uusia haasteita.

Kaikkein kiehtovinta on ollut yrittää ottaa kauniita kuvia vastavaloon. Tulokset puhukoon puolestaan.

Järipeippo. Lintu. Vastavalo. Puussa. Kuva

Järripeippo syksyn kellastamat havunneulaset taustanaan.

Alemmassa kuvassa on käytetty jo aiemmista kuvista tuttua naapurin varastorakennuksen auringossa hohtavaa seinää vastavalon luojana. Mielenkiintoa kuvaan tuo ilmassa lentävä hyönteinen.

Kuva. Järripeippo. Vastavalo. Lintu. Punainen. Hyönteinen. Lentää.

Järripeippo punaisessa vastavalossa.

Erityisen kaunis on mielestäni alla oleva kuva, jossa päävalo tulee sivusta. Valoleikkiä tehostaa puolestaan taustalla olevasta valkoisesta seinästä heijastuva valo.

Mikä parasta, järripeippo oli kuvan asettelun kannalta optimaalisessa paikassa niin kauan, että ehdin hyvin hakemaan mielestäni parhaan mahdollisen kuvakulman.

Tämä mahdollisti niin vaakasuorassa kulkevan oksan muodostaman linjan kuin pienen pystyn oksan hyväksikäytön Niinpä tämä kuva, kuten muuten muutkin nyt nähtävät kuvat poislukien yllä oleva punainen kuva, ovat jo kuvaushetkellä valmiiksi rajattuja. Tosin punaisessa vastavalokuvassakin kuvaa täytyi leikata vain hyvin minimaalisesti.

Järripeippo. Lintu. Asetelma. Kuva. Puu. Valo.

Järripeipon täydellinen poseeraus.

Seuraava kuva on puolestaan aika perinteinen poseerauskuva muuten, paitsi että tämän tyyppisiä valoja on totuttu näkemeään paremminkin studiossa kuin luonnossa.

Järripeippo. Lintu. Poseeraa. Värikäs. Kuva.

Järripeippo oksalla ylimmällä.

Last but not least, nuori varpunen jonka vartaloa osin kehystää taustalle viuhkamaisen kuvion luovat havunneulaset. Lintua itseään valaisee kaunis sivuvalo.

Varpunen. Nuori. Sivuvalo. Havupuu. Kuva.

Nuori varpunen sembrassani.

Tags: järripeippo, kuvakoulu, syksy, valo, varpunen, vastavalo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.