Oma piha tuottaa tulosta – Kuvasaaliina pikkuvarpunen, varpunen ja viherpeippo.

2 Kommenttia

Varpunen sembrassa.

Aina ei kannata mennä merta edemmäs kalaan, ei edes meren rantaan.

Joskus oma kotipiha on kullan kallis, varsinkin siinä kasvava kaunis sembra.

Sain näet arkistooni pari arkistoani merkittävästi parantavaa kuvaa.

Niin yllättävältä kuin se kuulostaa toisessa niistä oli varpunen, toisessa taas pikkuvarpunen.

Varpuskuvia minulla ei juuri näet ole juuri ollenkaan yksinkertaisesti siitä syystä, että en juurikaan metsästä eri lajien kuvia.

Itse lajia tärkeämpää minulle kuvaajana on ollut jo vuosia se, missä ympäristössä kuvattava kohde on, eli millaisia värejä, valoja etc. kuvaan itse linnun lisäksi on saatavissa.

Pikkuvarpunen kesällä.

Siksipä olenkin pääsääntöisesti keskittynyt kuvaamaan muutamassa harvassa paikassa, joiden visuaaliset mahdollisuudet tunnen sitäkin paremmin. Varpusia näissä paikoissa ei juuri ole näkynyt.

Pikkuvarpuskuvia minulla kyllä on entuudestaankin, mutta ei kesällä kuvattuina.

Suurin osa tästä kohti pohjoista levittäytyvän lajin kuvista on näet otettu talvella ja keväällä lumien aikaan, jolloin pihassani on ruokaillut useiden vuosien aikana kymmeniä viehättäviä pikkuvarpusia.

Parhaimmillaan noin 80 yksilöä samanaikaisesti.

 

 

Viherpeippo sembrassa.

Kolmannessa kuvassa taas on viherpeippo ihan vain siitä syystä, että sekin on otettu samassa autotallini nurkalla kasvavassa sembrassa.

Kuvakulma on kuitenkin aiempiin blogissani julkaisemiin kuviini verrattuna uusi, joten samahan sekin on tässä yhteydessä näyttää, koska kuvassa ei ole mitään laadullisesti hävettävää.

2 Comments

 1. Tero Pelkonen

  Eka varpuskuva on yksinkertaisesti loistava. Hyvä valo, tausta ei voisi olla juurikaan parempi. Takaa erottuvat sembran neulaset vaan kruunaavat kuvan. Pikkuvarpuskuvan taustassa on jo vähän enemmän mielestäni häiritseviä tekijöitä. Etenkin vas. alhaalla, pystysuunnassa näkyvä vaaleampi oksa ja koko vas. alanurkka tekee kuvasta hieman levottoman. Viherpeippokuvassa on miellyttävä tausta, ainoastaan lintu saisi olla vähän enemmän vasemmalla, jotta linnun katseen suuntaan jäisi enemmän tilaa. Kokonaisuutena joka kuvassa on hieno ja luonnollinen värimaailma ja valo on hivelevän kaunis!

  • admin

   Kiitos taas asiantuntevista kommenteista Tero.
   Sille ettei noiden kuvien kompositio ole ihan kohdallaan, johtuu yksnkertaisesti sittä syystä, etten viitsinyt rajata niitä lainkaan. Alun perin ajatukseni oli mainita asiasta mutta se jotenkin vain unohtui. Se taas, ettei kuvia ole rajattu lainkaan kertoo tietenkin siitä, miten paljon kuvaa voi halutessaan vileä jalostaa ja toisaalta siitä, kuinka kuitenkin olen jo kuvaushetkellä olen pyrkinyt rajaamaan pois kuvaa huonontavia tekijöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.