Metsäjänis vastavaloon – Tuloksena valkokauluksinen jänis sekä jäniksen valosiluetti.

Kommentoi

Valkokauluksinen metsäjänis.

Valkokauluksinen metsäjänis.

Toissa iltana pääsin ensimmäistä kertaa yrittämään yhtä ideaani – kuvaa jäniksestä siten, että sen ääriviivat hohtaisivat kuin aura, sädekehä, sen ympärillä.

Mutta koska hyvään savolaisuuteen – vaikka olenkin vain puoleksi savolainen – kuulu asioiden verbaali vitkuttelu, näytän ensin hauskan kuvan, jonka syntyi aivan vahingossa.

Hullulla hullun jne.

Kuvaa ottaessani huomioni oli kiinnittynyt etualalla vastavalossa hohtavaan rikkaruohostoon.

Huomasin kyllä myös jäniksen pään lähellä sojottaneen korren, mutta otin riskin ja otin kuvan.

Vain yhden sillä, jos korsi todella pilaisi kuvan, olisi turha ottaa niitä sen enempää.

Toisaalta tiesin kokemuksesta, että tuo yksi kuva olisi niin hyvä, kuin se siinä tilanteessa voisi olla.

Niinpä koin yllätyksen katsoessani kuvaa tietokoneen näytöllä: Jäniksellä näytti olevan valkoinen kaulus, jonka vienossa iltatuulessa heilunut korsi oli piirtänyt kennolle.

Kummallisinta asiassa oli se, kuinka tarkasti vaalea alue oli rajautunut eläimen niskan yläosassa: Asiaa tuntemattoman olisi lähes mahdoton tuon kuvanosan perusteella epäillä valkoisen kauluksen todenperäisyyttä. Kaulan alueella valkoinen alue on puolestaan huomattavan paljon enemmän levinnyt ja läpikuultavampi.

Nämä mainitut asiat näkyvät hyvin alkuperäisestä kuvasta rajatussa kuvassa.

Kuva: Valkokauluksinen metsäjänis lähikuvassa.

Valkokauluksinen metsäjänis lähikuvassa.

Joka tapauksessa kaulus olisi melko helppo photoshopata näyttämään täysin aidolta. Nyt näkemäsi kuva on kuitenkin täysin aito, kaulus ei. Eli mitään yksityiskohtia ei ole kuvasta poistettu tai siihen lisätty.

Viimeinen kuva on puolestaan tulos lähes haaveen toteutumisesta: Jänikseni asettautui pureskelemaan ruokaansa lähes ihanteelliseen paikkaan valon suhteen. Vastavalossa sen hahmo näytti hyvin tummalta, mutta sen ääriviivat hohtivat sädekehän lailla se ympärillä. Oh là là!  Arvaapa hymyilyttikö minua?

Kuva: Metsäjäniksen siluetti hohtaa vastavalossa.

Metsäjäniksen siluetti hohtaa vastavalossa.

Kuvaseloste:  Molemmat alkuperäiset kuvat ovat jälleen kerran täysin rajaamattomia, jotta voisit nähdä juuri saman, jonka minäkin näin.

Ps. Jos haluat katsoa, olenko kirjoittanut muulloin tästä aiheesta, voit tehdä sen kirjoittamalla lajin nimen blogini Search posts-kenttään.

Tags: METLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.