Metsäjäniksen iltapuuhia. Osa 2.

2 Kommenttia

Alla kahden illan, eilis- ja toissaillan, tunnelmakuvia ystävästäni. Tosin käsitys ystävyydestämme lienee hyvin yksipuolinen ja subjektiivinen.Joka tapauksessa itselleni on tullut täytenä yllätyksenä mahdollisuus seurata metsäjäniksen arkielämää lähietäisyydeltä. Ja nyt todella tarkoitan sananmukaisesti lähietäisyyttä. Jotta tekin pääsisitte samaan tunnelmaan kuin minä kuvaajanakin kaikki kuvat yhtä lukuunottamatta ovat jälleen täysin rajaamattomia.

Jänis liikkeessä:

Alla oleva juoksukuva on jonkin verran rajattu eräiden kuvaa rumentavien seikkojen poistamiseksi. Kuva on ainut edes lähimain kunnollinen kuva jäniksen juoksusta. Syy tähän on yksinkertaisesti valon puute myöhäisnä kuvaushetkinä. Kuva on myös ainut rajattu kuva tämänkertaisessa kuvablogissani.

Jänis juoksee. Kuva.

Jänis juoksee kankaalla.

Metsäjänis hiipi. Kuva.

Jänis hiipii lähemmäksi.

Jänis tulee kohti. Kuva.

Jänis tulee kohti.

Jänis syö iltapalaa.

Jänis syö sianpuolukkaa. Kuva.

Jänis syö sianpuolukkaa.

Seuraavassa kuvassa jänis on tullut noin kuuden metrin päähän ruokailemaan.  Harvinaista kuvaa osin huonontaa sen takaruumiin kohdalla ollut iltatuulessa huojunut horsma, joka sumentaa pientä osaa kuva-alasta.

Metsäjänis syö lähikuvassa. Kuva.

Lähikuva ruokailevasta jäniksestä.

Muita muikeita toimintoja:

Jänis ihmettelee korvat pystyssä. Kuva.

Jänis ihmettelee korvat pystyssä.

Metsäjänis lepää. Kuva.

Jänis lepää mäntykankaalla.

Joskus valittu kuvasuunta ei ole paras mahdollinen nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Mitään ei kuitenkaan ole silloin enää tehtävissä, sillä näin läheltä kuvattaessa jokainen hätiköity liike pelottaisi ystävääni ja ajaisi sen karkuun. Niinpä seuraavassa pystykuvassa pupu on yllättäen noussut ylläolevan kuvan lepoasennosta venyttelemään, jolloin etutasssujen kärki jää osin kuva-alueen ulkopuolelle. Kuvan tahallinen tummuus korostaa myöhäistä kuvaushetkeä.

Jänis venyttelee. Kuva.

Jäniksen iltavenytys.

Tags: METLA


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.