Elämäni ensimmäinen hankipoikanen.

2 Kommenttia

 

Sain tänään tuntea suurta kiitollisuutta sydämessäni käydessäni normaalilla tarkastuskäynnilläni yhdellä tärkeimmistä kuvauspaikoista.

Olin jo itse asiassa poistumassa alueelta, kun yksi paikan työntekijöistä pysäytti kulkuni ja haluten tietää ”miksi tuo jäniksen poikanen tuossa makaa. Siinä se on ollut liikahtamatta koko päivän”. Itse en nähnyt mitään hänen sormensa osoittamassa suunnassa.

Rusakko, hankipoikanen.

Vasta kun poistuin autosta, huomasin ruskeassa kuorikekasassa ruskean hellyttävän pienen jäniksenpoikasen. 

Tiukasti maahan painautuneena se yritti muuttua näkymättömäksi, mutta muuten sen käytös vaikutti olosuhteisiin nähden rauhalliselta. Kerran se jopa vaihtoi asentoa ja nousi lähes istumaan itseään ihmettelevän kamerani edessä.

Nopeasti otin siitä ne kuvat, jotka mieli kuvitukseni sillä hetkellä keksi ottaa. Poistuessani sanoin pikku otukselle ääneen heipat samalla toivoen koko sydämestäni sille pitkää ikää.

Rusakko, hankipoikanen lähikuvassa.

Aluksi pidin jänistä metsäjäniksenä johtuen sen valkoisesta päälaen laikusta. Nyt kuitenkin kallistun kyllä rusakkoon, koska sen rintamuksessa näkyy selvästi kellertävän ruskeaa karvoitusta.

Faktaa: Se, miksi jänö oli ollut siinä liikahtamatta jo useita tunteja, ei ole mitenkään poikkeuksellista. Sitä ei ole emo hylännyt, vaan se käy yöllä sitä imettämässä. Muun ajan emo kulkee omia polkujaan. Tuona aikana poikasen tehtävänä on pelkästään odottaa emon tulevan sitä ruokkimaan. Apua se se ei siis tarvitse, vaikka avuttomalta ja hylätyltä näyttääkin.

2 Comments

  1. Tosha

    28.4.2012 Moi, mä pelastin Vuosaaren kerrostalopihalta yhden tällaisen harakan kynsistä runsas viikko sitten. Silmäkulma oli auki ja verta tuli, voi parkaa, sain toimitettua Orimattilaan villieläinhoitolaan (suosittelen, siellä hyviä tyyppejä, jos joskus tulee loukkaantunut villieläin tielle … Hesyssä tietävät) ja nyt eläinlääkäri totesi että silmä on säilynyt ehjänä. Hyvä! Ja Pupu Pupunen on antibioottikuurilla ja pääsee jonkun ajan kuluttua takaisin luontoon. Jeee! Terveisiä kuvaajalle!

    • Olli

      Kiitos terveisistä ja hyvää kevään jatkoa Sinulle. Kiitos myös pupun puolesta ja siitä, että jaoit tietoa siitä, mitä tuollaisessa tilanteessa voi kansalainen tehdä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.