Jouluaaton UFO haloilmiö!

Kommentoi

Ufomainen haloilmiö Kallaveden yllä.

Tänä jouluaattona, kuten useina aiempinakin, kävin viemässä kynttilät vanhempieni haudalle Kuopion Vehmersalmella.

Jo menomatkalla huomion kiinnitti Puutossalmen lossilta näkyvä heikko osittainen kaarihalo. Halo oli kuitenkin sen verran heikko väreiltään, etten jäänyt sitä sen enemmän ihmettelemään.

Tosin ihmettelyyn kyllä muuten oli hyvinkin syytä, sillä myös toissa jouluaattona samalla paikalla näkyi samanlainen mutta värikkäämpi kaarihalo (= joulukorttiehdokas n:o 4).

Paluumatkalla aurinko oli ja laskemassa, mutta nyt näkyvissä oli komea pylväshalo, joka valaisi kuin valonheittäjä talvi-iltapäivän sinistämää lumista järvenselkää.

Vaihdettuani hiukan paikkaa  ja odoteltuani muutaman minuutin halo siirtyi valaisemaan järven keskellä olevaa saarta.

Silmin katsottuna näky oli todella lumottu, mutta kuvatessani tilanteen tiesin, ettei kamera voisi tallentaa näkyä sellaisena, kuin sen sillä hetkellä näin. En kuitenkaan jäänyt asiaa sen enempää murehtimaan vaan otin haluamani kuvat ja siirsin murehtimisen tuonnemmaksi.

Tutkiessani kuvia myöhemmin kotona tietokoneeni ääressä tuli selväksi, että olin valitettavasti ollut oikeassa. Halo kyllä oli tallentunut ihan laadukkaana, mutta valoilmiön käynnistäjä, aurinko, oli ollut kirkkaudeltaan kameran toistokyvylle aivan liikaa.

Niinpä minulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin käyttää kepulikonsteja eli kuvankäsittelyohjelman avulla kopioida kuvassa näkyviä pilviä auringon päälle, jotta sinäkin näkisit sen, minkä minä olin nähnyt. Tai ainakin kuvittelen nähneeni. 🙂

Aivan toisenlaisia kuvia haloista löydät blogistani “Taivaallisista väriuruista”. Kyseessä ovat teollisuusalueen valojen pimeälle talvitaivaalle muodostamat halot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.