Kauan odotettu elokuvaensi-ilta – Pikkutylli hautoo. Katso video.

Kommentoi

Olen parina viime iltana kokeillut kamerani videokuvausominaisuuksia. Ei sen takia, että olisin ollut kovin innostunut videokuvauksesta, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että olen kuvannut joitakin lintulajeja jo niin paljon, että on yhä vaikeampi löytää niistä jotain uutta kuvattavaa.

Pikkutyllien soidinmenot.

Erityisesti tärkeimmän kuvauslajini, pikkutyllin, kohdalla tämä on todellinen ongelma.
Niinpä kun muutama ilta sitten seurasin hautovaa pikkutylliä, mielessäni ei käynyt edes ajatus valokuvata sitä.

Samalla kuitenkin hoksasin, että liikkumaton ystäväni olisi erinomainen kohde ensimmäisille heiveröisille askelille luontoelokuvien maailmaan.

Hautova pikkutylli torkkuu lähikuvassa.

Tapahtumia ei videoleikkeessä juurikaan ole, mutta kaikki se mitä näet linnun tekevän on hautovalle pikkutyllille hyvin tyypillistä.

Videolla näkyvä emolinnun voimakas hengitys johtuu kuitenkin ilman korkeasta lämpötilasta.

Nopeasti hengittämällä se pyrkii laskemaan ruumiinsa kohonnutta lämpötilaa.

Tässä vaiheessa en ole taltioinut vielä ääntä, sillä kamerani mikrofonin ominaisuudet eivät kuitenkaan riittäisi luonnonäänien todenmukaiseen ja häiriöttömään taltiointiin.

P.s. Olen käynyt joka päivä tarkastamassa pesinnän sujumisen. Niinpä videointia seuraavana päivänä satuin paikalle, kun alueella myös asuvat harakat ja varikset olivat enää vain parin metrin päässä suojattomasta munapesästä.
Emolintuja ei näkynyt tuolloin mailla eikä halmeilla, Käsiä yhteen lyömällä sain kuitenkin karkotettua kiusankappaleet. Tällöin myös emot palasivat, ja naaras jatkoi keskeytynyttä haudontaa.

Eilen kävin laittamassa punaisen suksisauvan muutaman metrin päähän varoitukseksi alueella mahdollisesta liikkuville työkoneille. Pidetään peukkuja, että pikkutyllit saavat poikasensa turvallisesti maailmalle.

P.s.2. Videon tekstit ovat pääosin ranskaksi kunnianosoituksena Aki Kaurismäelle, joka on tehnyt suomalaista elokuvaa tunnetuksi maailmalla. Etenkin ranskankielisissä maissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.