Pakkasella pökertynyt sinitiainen hoidokkina – Pienestä vaivasta suuri mielihyvä

Kommentoi

Ollessani lauantaina Tyyrinvirralla kuvaamassa edellisen blogijuttuni videota, parempi puoliskoni soitti löytäneensä parvekkeeltamme ilmeisesti ikkunaan törmänneen sinitiaisen. Lintu oli kyllä seissyt tolpillaan höyhenpuku pyöreäksi pörhistyneenä, mutta ei ollut sitä lähestyttäessä tehnyt elettäkään paetakseen .

Niinpä sen poimiminen pieneen pahvilaatikkoon ja siirtäminen lämpimiin sisätiloihin odottamaan minun paluutani, kävi mutkattomasti mutta tietysti poimijan omaa terveyttä riskeeraamatta, hansikkaat kädessä.

Sinitintin pyöreä muotohan saattoi nimittäin olla pakkasen lisäksi merkki myös sairaudesta. Esimerkiksi salmonellasta, jonka kanssa ei ole todellakaan leikkimistä.

Kotiin palattuani inspiroin edelleen hyvin vaisusti käyttäytyneelle tintille muovisesta säilytyslaatikosta väliaikaisen hoitohäkin. Häkkiin tein ruoka-astiat kahdesta viilipurkista leikkaamalla ne matalammiksi.

Toiseen laitoin kuorittuja auringonkukansiemeniä ja omaa rasvaseostani. Toiseen vettä. Lisäksi asensin laatikon seinästä seinään ulottuvan ohuen riman Tintin istumaorreksi.

Tämän jälkeen jätin potilaan omiin oloihinsa rauhoittumaan, sillä se oli varmaankin saanut kokea aivan tarpeeksi stressiä yhden päivän osalle.

Illalla tekemäni tarkastuskäynnin aikana tintti oli jo hiukan, mutta kuitenkin selvästi, toipuneen oloinen. Syönyt se ei juuri ollut, mutta sen höyhenpuku ei ollut enää pörhöllään. Lisäksi – mikä oli erittäin hyvä uutinen – sen ulosteet olivat kiinteitä, mikä kertoi, ettei tinttini sairastanut ainakaan salmonellaa.

Seuraavana aamuna tintti olikin sitten jo aivan virkeä ja liikkui tarkastuskäyntini aikana levottomasti ympäri häkkiään. Mikä parasta, se ei kuitenkaan ollut niin järkyttynyt minun läsnäolostani, että olisi unohtanut välillä ruokailla. Päinvastoin sille tuntui maistuvan niin pikkuruisen hoitohotellini tarjoama rasva kuin siemenetkin.

Puolen päivän jälkeen vien pikku virkeän hoidokkini ulos ja vapauteen, jolloin se kiitosta sanomatta ja juurikaan taakseen katsomatta lensi läheiseen koivuun.

LOPPU HYVIN, KAIKKI HYVIN.

P.s. Video on kuvattu juuri ennen linnun vapauttamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.