Perhosbaarini kauniit juopot – Amiraali ja neitoperhonen

Kommentoi

Amiraali odottaa perhosbaarin avautumista

Amiraali odottaa perhosbaarin avautumista

Kyllä oman ravintolan ylläpitäminen on hauskaa. Ainakin jos kyseessä on perhosbaari. Tämän olen henkilökohtaisesti saanut nyt kokea ensi kerran. Niin, todellakin ensimmäisen kerran, sillä olen muutamana aikaisempanakin kesänä kokeillut perhosbaarin ylläpitoa, mutta noilla kerroilla ei perhosten juottola saanut noilta kauniilta hyönteisiltä kovinkaan myönteistä vastaanottoa.

Nyt kuitenkin perhosbaarini asiakasmäärä tai paremminkin niiden laatu on ollut ilahduttava, sillä vakituisesti baaritiskini antimista on nyt nauttimassa käynyt pari suruvaippaa ja neitoperhosta sekä yksi amiraali, ohdakeperhonen ja herukkaperhonen.

Määrä ei siis ole ollut suuri, mutta laatu korvaa kyllä kävijöiden vähäisyyden. Erityisesti ohdakeperhosen ilmaantumisesta olen ollut iloinen, sillä tämä vaeltaja ei ole mikään normaalivuosina mikään tavallinen näky. Saati sitten tällaisena kesänä, jolloin kaikki perhoset ovat olleet todella vähissä kiitos kylmän alkukesän.

Neitoperhonen lepää baarikierroksen jälkeen.

Neitoperhonen lepää baarikierroksen jälkeen.

Perhosbaarin baarimestarin cocktail

Mitään salaisia aineita ei baarini asiakkaille en ole tarjoillut, vaan aluksi tarjoilin niille aivan tavallista punaviiniä, johon oli lisätty hiukan hunajaa ja banaaninviipaleita.

Tätä cocktailia voi myös tehostaa pienellä määrällä punaviinietikkaa. Olutta ja kotikaljaakin voi käyttää seoksen pohjana, mutta niitä kannattaa ehkä tomeroittaa pienellä määrällä hiivaa.

Hunajan lisäksi voi nestettä makeuttaa esim. siirapilla, fariinisokerilla tai tavallisella kidesokerilla. Viimeksi mainittu kuitenkin liukenee huonosti kylmään nesteeseen, jota on syytä siksi varovasti lämmittää. Kovin paljon ei seosta ole kuitenkaan syytä kuumentaa, sillä silloin on vaarana alkoholin haihtuminen harakoille.

Aivan viime päivinä  olen kuitenkin kaivanut esiin entistä vahvemmat aseet. Nämä ovat erilaiset kotiviinit, joista ainakin marja-aroniaviini on toiminut todella hyvin.

Viinit ovat muuten muistoja jo vuosia sitten lopettamalleni kotiviiniharrastukselle, jonka tuotteet saivat ylistystä jopa paikkakunnan viinakaupan silloiselta johtajalta.

Nyt noista viiniharvinaisuuksista saavat siis nauttia vain pihani perhoset. Toivottavasti osaavat arvostaa saamiansa herkkujuomia.

P.s. Jo lähes unohtamaani vaiheeseen elämästäni viinintuottajana voit tutustua halutessasi tästä linkistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.