Pikkutylli lumenkaatopaikalla.

Kommentoi

Ehkäpä tärkein kuvaamistani lintulajeista on herttainen pikkutylli, joiden elämää olen seurannut jo usean vuoden ajan. Niinpä olin luullut jo kuvanneeni kaiken oleellisen, mutta kerrankos sitä ihminen erehtyy.

Tuttu pikkutyllipari oli näet eilen palannut tutulle pesäreviirilleen, joka yleensä tähän aikaan on ollut jo täysin sulanut ja kuiva. Vaikka Suonenjoen ennätyslumet olivat sulaneet pois lähes myös ennätysvauhtia, oli niiden pesimäpaikan lähelle jäänyt kuitenkin vielä yksi lumikinos.

Kuva: Pikkutylli ja lumiseinämä.

Pikkutylli ja lumiseinämä.

Mitä mahtoivat tylliseni miettiä lumen nähdessään, sillä niillehän lumi kuitenkin on yleensä lähes tuntematon ilmiö. Tosin juuri näille linnuille lumi oli ehkä tuttua, sillä muutama vuosi sitten yksi pari joutui hautomaan takatalven tuoman lumen peittämänä vain noin sadan metrin päässä paikasta, jossa tämän linnun kuvasin.

Jos et ole vielä lukenut blogiani lintujen elämästä takatalven kourissa, voit tehdä sen tästä. Siinä näet mm. hyvin harvinaiset kuvat lumessa hautovasta pikkutyllistä ja kangaskiurusta lumen peittämällä pesällään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.