Punarinta avasi kevään

Kommentoi

Maisema, auringonlasku

“Vanhassa vara parempi”

Lapinpöllön poistuttua muihin maisemiin olen viime päivinä yrittänyt löytää jotain mielekästä kuvattavaa. Päällimmäisenä mielessä on ollut pulmusten kuvaaminen, mutta se ei ainakaan toistaiseksi ole onnistunut.

Rautalammin Rastunsuolla parvi iloisesti heliseviä lintuja oli kyllä aivan kuvausetäisyydellä, mutta valitettavasti ilta oli ehtinyt jo niin pitkälle, ettei kuvaamisesta tarvinnut edes haaveilla. Itseäni lohduttaakseni tyydyin ottamaan maisemakuvan, jossa koivujen kaunis rakenne näkyy vasten laskevaa aurinkoa.

 

 

 

“Parempi pulu pivossa kuin mustaleppälintu oksalla”

Iltapäivällä sain hälytyksen Tervossa nähdystä harvinaisesta mustaleppälinnusta. Vaikka houkutus lähteä polttamaan bensaa oli suuri, jäin Suonenjoelle ja suunnistin vakioreviireilleni. Eikä valinta ollut kovinkaan huono, sillä Maatalousoppilaitoksen pihasta tavoitin vettä ryystävän, siis juopon, pulun.

blogi luonnosta, luontoblogi, olli korhonen

Pulu juo vettä.

 

Kesäkotini eli jätevedenpuhdistamo oli vieläkin anteliaampi, sillä sieltä löysin peräti kaksi punarintaa. Koska laji on suosikkejani, suunistan varmaankin huomenna takaisin noiden viehätävien pienten lintujen seuraan.

blogi luonnosta, luontoblogi, olli korhonen

Kevään ensi punarinta.

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.