Rautiainen risukasassa: Kuvaseloste.

Kommentoi

rautiainen-2011-3153

Itsepäinen kun olen, en jättänyt tänäänkään risukasaani rauhaan, vaan suunnistin illalla jätevedenpuhdistamolle metsästämään rautiaista, joka oli edellisinä päivinä vielä jäänyt kasalta kuvaamatta.

Nyt onni olikin myötäinen, ja lintu tuli lähes optimille kuvausetäisyydelle. Mutta vain lähes.

Ensimmäinen kuva on täysin rajaamaton, sillä nyt minulla oli aikaa ja kärsivällisyyttä asetella lintu sopivaan paikkaan kuva-alalla. En ole myöskään koskenut väritasapainoon, jotta kuvan keltaisista väreistä välittyisi myöhäisen illan tunnelma.

rautiainen-2011-3155

Toinen kuva taas puolestaan kertoo kuvaajaa kohdanneesta tragediasta, eli lintu päättikin ryhtyä katsomaan oikealle, mikä pilasi kokonaan huolellisesti mietityn komposition.

Koska aikaa ei ollut uuden tarkennuspisteen hakemiselle, minun oli tyydyttävää siihen, mitä oli tarjolla. Tämä vain tarkoitti sitä, että joutuisin kotona rajaamaan kuvaa melko voimakkaasti saadakseni rautiaisen edes puolijärkevään paikkaan.

Valitettavasti lintu oli jätettävä minulle epätyypillisesti kuvan keskelle, jotta saisin mukaan edes osan kauniista taustasta. Arvaa harmittiko!

Koska rajaus oli jo muuttanut alkuperäistä kuvaa huomattavasti, päätin jatkaa syntien tekemistä, ja muutin myös kuvan väritasapainoa silmää enemmän miellyttäväksi.

Myös kolmatta kuvan väritasapainoa on korjattu ja kuva-alaa rajattu. Syy rajaamiseen on kuitenkin eri kuin edellisessä kuvassa: Halusin rajaamalla poistaa häiritsevän oksan kuvan yläosasta.

rautiainen-2011-3157

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.