Sinisen vuonon rannalla – neljä kuvaa Pohjois-Norjasta.

1 Kommentti

Sinisen vuonon rannalla Pohjois-Norjassa.

 

Valokuvaamisen suurin nautinto ei useinkaan ole itse kuvan ottaminen, vaan se mielihyvän tunne, jonka kokenut kuvaaja saa katsellessaan kuvauskohdetta kameransa etsimen lävitse juuri ennen kuvaushetkeä.

Jokainen valokuvauksen harrastaja  tietää nimittäin varsin hyvin, että on aivan eri asia katsella esim. maisemaa kameran etsimen läpi kuin että ihailisi sitä pelkin paljain silmin.

Etsimessä näkyvä kuvaanhan on rajattu vain pieni ja valikoitu osa paljain silmin nähdystä kuva-alasta.

Toki kokenut kuvaaja osaa nähdä haluamansa kuva-alan ilman kameran etsimenkin apua, mutta vähemmän kuvanneen tämä taito on opeteltava.

Eikä se taito todellakaan synny hetkessä.

Sinisen vuonon rannalla Pohjois-Norjassa. Nyt nähtävät neljä on otettu samalta paikalta nimettömäksi jääneen vuonon rannalta jostain Skibotnin ja Altan välillä.

Ne toivottavasti kertovat siitä, kuinka jo kuvaushetkellä eri tavoin rajaamalla samasta maisemasta saadaan hyvin erilaisia kuvia. Kuitenkin paljin silmin katsottuna edessäni avautuva maisema oli täysin sama.

Ne toivottavasti viestivät myös siitä mielihyvästä, joka mieleni todella valtasi saadessani ihailla tuota kaunista sinistä maisemaa kamerani etsimen läpi.

Kuvista kolme on otettu lähes samoilta jalansijoilta käyttämällä zoom-objektiiviini eri polttovälejä (24-43mm).

P.s. Tästä linkistä näet jo vuosia sitten  “sinisestä Norjasta” ottamiani kuvia.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.