Videolla maisematka Kilpisjärvi – Skibotn – Stabbursdalenin kansallispuisto

Kommentoi

Oheisella videolla näet vajaan neljän minuutin ajan automatkalla kuvattuja maisemavideopätkiä seuraavista kohteista:

Laskeutuminen Kilpisjärveltä kohti Norjan meren rannikkoa ja Skibotnin kaupunkia, vuonomaisemia Skibotnin ja Altan välillä sekä avaria ylänkömaisemia Stabbursdalenin kansallispuistossa.

Kuvaaja: Sami Korhonen

P.s. Muistathan valita videosta HD-laadun ja koko näytön tilan.

Video on erinomainen dokumentointiväline

Vaikka valokuvaaja olenkin, minun on pakko myöntää videon antavan useasti todenmukaisemman kuvan luonnosta.

Näin yksinkertaisesti siitä syystä, että vangitakseen katsojan mielenkiinnon valokuvaajan on keskityttävä yksittäisen kuvaan esteettiseen kauneuteen aivan eri tavalla kuin videokuvaajan.

Videon liikkuva kuva on nimittäin niin voimakas huomionvangitsija, ettei normaalitapauksessa videon katsoja välttämättä huomaa lainkaan niitä puutteita, jotka hän havaitsisi aivan varmasti, jos hän jostain syystä joutuisi katsomaan pitemmän aikaa jotain saman videofilmin yksittäistä ruutua.

 Niin kauan kun videolla on joko selvästi näkyviä liikkuvia kohteita tai liikkuvan kameran avulla luotuja kuvaefektejä, katsoja jaksaa mielenkiinnolla seurata esim. kuvauksellisesti hyvinkin tylsiä maisemavideoita.

Videon kiinnostavuutta tietenkin lisää, jos myös sen äänimaailma tukee katsojan saamaa kokemusta näkemästään.

Videon viehättävyys kuvaajan kannalta onkin mahdollisuus vedota samanaikaisesti katsojan useampaan aistiin. Näin hän voi vapaammin keskittyä kuvaamaan ja dokumentoimaan sen, minkä katsojakin voisi omin silmin ilman nähdä samassa tilanteessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.